belva pisze: tedy to jest tak osobny przysmak… bo i rosołek bardzo smaczny i sama pani ćwikła będzie bardzo smaczna i bardzo pachnęła".
Rosolek z cwikla??
Cebulka pisze:No prosze, a ja te kiszone to wstyd się przyznać wywalałam
Baś_22 pisze:Dziękujemy, dziękujemy u mnie już skan przepisany do Worda i zachomikowany w odpowiednim miejscu
Baś_22 pisze:(...) tylko taki ogromniasty plik nie przeszedł przez moją pocztę
tereklo pisze:Baś_22 pisze:(...) tylko taki ogromniasty plik nie przeszedł przez moją pocztę
Byś se założyła skrzynkę na porządnym serwerze...
Cebulka pisze:A swoją droga totalnie off topic jak już o tym rozmawiamy - macie jakiś sposób na przesyłanie plików exe?
Jurek chciał Magdziołkowi wysłac i za diabła - ani pocztą, ani forum nie przyjmuje...
tereklo pisze: Cholera, ale zagmatwane wytłumaczenie Nie umiem prościej
Sz_elka pisze:Piernik staropolski - ten przepis pochodzi z książki "W staropolskiej kuchni" autorstwa H. Vitry i M. Lemnis - jest to przepis, który krąży po internecie i znajdziecie go na wielu blogach!
A kim był autor ksiązki? Powie Wam Wikipedia?
No dooobrze - http://pl.wikipedia.org/wiki/Lemnis_Vitry
Tadeusz Żakiej (ur. 13 stycznia 1915 we Lwowie, zm. 6 października 1994 w Warszawie) – muzykolog, pisarz i publicysta muzyczny, używający pseudonimu Tadeusz Marek. Jako Maria Lemnis i Henryk Vitry wydawał książki kucharskie i publikacje kulinarne w miesięczniku „Ty i Ja” .
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość