pułakę umyć, wyparzyć i przed włożeniem do tunelu nie dotykać rączkami - można przez czysty papier, folię itp. Życzę udanych łowów.saginata pisze:Mam pułapkę -będę polowała na krety
powód jest prosty, jeśli zwierzyna łowna wyczuje na pułapce zapach saginatki to poprostu wykopie obok tunel, a pułapka zostanie pusta.saginata pisze:Wac-żarty sobie ze mnie stroisz-dlaczego wyparzyć ?
Jeśli to na trawniu, to może być nornica, system korzeniowy trawnika nie pozwoli na przemieszczanie się tych małych szkodników pod powierzchnią. dlategi łatwiej myszkom chodzić głębiej, a wychodzić na powierzchnię tylko w określonych miejscach.Weigela pisze:Nie wiedziałam,że istnieją norniki
Nornica robi takie podniesione tunele,kret kopczyki,a tam są tylko dziury.
Czy to może robota nornicy?
Michę schować do szafy pancernej, a klucze schować w stogu siana.lucysia pisze:Problem kreta i nornicy niestety jest mi znajomy
Niestety po udanych połowach w tamtym roku,w tym kot dał za wygraną i darmozjad nie poluje.Przychodzi tylko na michę,no ewentualnie może żabę złapie!
saginata pisze:Super mysz
A nam się chyba udało przepędzić krety i inne dziadostwo-kupiliśmy urządzenie na baterie ,które wydaje dźwieki ,których krecik nie toleruje-uff-namotalam z tym "które"-trochę za duzo go w jednym zdaniu
Baś_22 pisze:Widzę, że pojawił się odwieczny temat ogrodników - Jak zwalczać krety i nornice?
Może przypadnie Wam do gustu niżej podany sposób.
(...) „Na krety jest najlepsze coś takiego - stołek i 2 butelki piwa. Siadamy na stołku koło trawnika i wypijamy pierwsze piwo, po drugim, złość do kretów przechodzi jak ręką odjął”
Wac - można oczywiście poprawić jeszcze Twoją herbatką. Skuteczność murowana
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość