Skopiuję z Shoutboxa coby nie zniknęło, bo tu prawie cały kwiecień rozpisany
Rozmowę Basi z Amitką też sobie pozwole zostawić
X E [Czw 23:22] amita: Basiu,jak posiałam te nasionka pomidorów i papryki w doniczkach,na kupie,to teraz mam każdą maleńką roślinkę przesadzić w osobny pojemnik?
X E [Czw 23:22] amita: Syzyfowa praca
X E [Czw 23:26] Baś_22: Och Amita rozwalasz mnie
X E [Czw 23:27] Baś_22: Poczekaj aż roslinki nieco podrosną i dopiero wtedy każdą przesadż w osobne pojemniki. Będą sobie rosły tam aż do momentu wysadzania ich na działce
X E [Czw 23:29] amita: Wiesz,jak na nie patrzę,to myślę,że kupię nasionka jeszcze raz i posieję od razu po jednym.
X E [Czw 23:29] Baś_22: Ja się w to nie bawię. Po pierwsze nie mam miejsca na to żeby trzymac całe mnóstwo kubeczków na parapecie z maleńkimi sadzoneczkami pomidorków czy papryczek
X E [Czw 23:30] amita: I nie nabijaj się,toż ja to robię pierwszy raz sama.
X E [Czw 23:31] amita: Kiedyś na praktyce coś pikowałam,to byly własnie takie jak te u mnie.Szkoda,że sobie nie przypomniałam tego wcześniej,bo po prostu kupiłabym rozsadę.
X E [Czw 23:32] amita: A tak to jeszcze wykonawcy obiecałam,ale kicha.Nic tylko jutro do roboty
X E [Czw 23:32] Baś_22: A po drugie jak przychodzi pora to idę kupuje sobie sadzonki pomidorków i papryczki bez tego całego babrania
X E [Czw 23:32] amita: Czy aby księżyc jest odpowiedni,bo moja karma ma zawsze nieodpowiedni do pracy
X E [Czw 23:33] Baś_22: Ja sie nie nabijam z Ciebie, gdzież bym smiała
X E [Czw 23:34] amita: Roślinek jest z milion a ja potrzebuję raptem z 5 krzaczków )
X E [Czw 23:35] amita: Nie,wcale,skądże znowu.W ogóle się nie nabijasz.
X E [Czw 23:35] Baś_22: Szkoda by było wyrzucac tych siewek? jak juz Ci fajnie wzeszły to zaczekaj niech się zageszczą i dopiero wtedy popikuj
X E [Czw 23:35] amita: Gorzej,że jutro reszta będzie się nabijać...
X E [Czw 23:36] amita: Właśnie,gdyby mi nie było ich szkoda.A tak to żal ściska.Ale to chyba papryka,bo w niektórych pojemnikach echo.
X E [Czw 23:37] Baś_22: Najlepszy czas na pikowanie byłby od 5.04 - 11.04
X E [Czw 23:37] amita: Może zrobię rozsadę i sprzedam Wreszcie na zus zarobię
X E [Czw 23:38] amita: O,to akurat podrosną sobie jeszcze troszkę.
X E [Czw 23:38] amita: A najwiekszy patison ma już z 8 cm.Ale dowaliłam z rozpędu
X E [Czw 23:38] Baś_22: to kwadra owocu a poza tyym to okres Wielkiego Tygodnia, który zgodnie z tradycją jest najlepszym okresem do siania i przesadzania
X E [Czw 23:41] cicho_borowska: choć maria thum odradza sianie w wielki piątek
X E [Czw 23:42] cicho_borowska: dziewczyny, jutro jadę drugi raz w życiu " w trasę" - do Bielska Białej i spać z wrażenia nie mogę
X E [Czw 23:43] Baś_22: w czwartek tez nie, bo jest pełnia - mala poprawka Amitko do tych dat co Ci podałam
X E [Czw 23:44] Baś_22: Borusiu nie pękaj, będzie dobrze wszak dzielna z Ciebie dziewczynka
X E [Czw 23:45] cicho_borowska: czyli 6,7.8 kwiecień
X E [Czw 23:46] cicho_borowska: też tak myślę w końcu to tak jakbym 5x na działkę i spowrotem pojechała
X E [Czw 23:47] amita: Dobra,idę się przespać z problemem coś mnie jakieś dziadostwo łapie.Kicham okropnie i katar mam.I kaszlę coraz mocniej...
X E [Czw 23:47] amita: Borosia,dojedziesz,spoko.
X E [Czw 23:48] cicho_borowska: ja też spróbuję zasnąć, wracam w niedzielę wieczorem
X E [Czw 23:50] Baś_22: od 6-11 poza 9.04 to bardzo korzystny okres a tak wogóle to od 6-15.04 później po 26.04