Papcio pisze:Witam
Kilka postów do góry są zdjęcia moich balkonowych pomidorków. Już się czerwienią! Dziś dalsze zdjęcia. Dalej nie mam pojęcia skąd się w skrzynce te pomidory wzięły się. Na wiosnę ziemia była wymieniana, kupiona w Castoramie i pelargonie też z Castoramy w takim pakietku, chyba było ich 6 czy 8 sztuk. Czyżby tam szukać przyczyn takiego urodzaju? Nic większe nie urosły, dodałem pudełko zapałek dla porównania wielkości. Proszę o radę, jak mam uzyskać dobre nasionka z tych pomidorków, bo na przyszły rok chcę je też mieć na balkonie. Myślę czy nie ma za mało ziemi w skrzynce i dla tego nie urosły większe?
Papcio pisze:Wszystko jest możliwe, że to od sąsiada. Pomidorki są bardzo smaczne, słodkie. Tylko czemu takie małe? czyżby przez przypadek stworzyłem na moim balkonie pomidorowe bonzai?
Ależ mi dynia rozlazła się po polu! Gdzie mogę dostać maczetę?
Cebulka pisze:Pomyslałam - zwariowali, jaka jarzębina o tej porze roku ale tak patrzę na przód numeru a on faktycznie wrześniowy...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość