Baś_22 pisze:Jaki fantastyczny tematNie mam zamiaru ani możliwości zakładania pasieki ale z olbrzymim zaciekawieniem czytam opowieści Gaja o pszczółkach i aż dech mi zapiera
Wszystko to jest bardzo ciekawe.Dzięki Gaj
Gaj pisze:A czy ktoś z was próbował miód pitny własnej roboty? Na przykład trójniak,albo czwórniak?Mam staropolskie przepisy i według jednego z nich zrobiłem cały balon.W razie czego żona (gaja) ma przepisy,którymi chętnie się podzielimy .
Kto jak kto, ale ja jestem bardzo zainteresowany przepisami z dodatkiem miodu do moich wyrobów.gaja pisze:mąż już wyjechał ale zostawił mi książkę ,postaram się dzisiaj dodać do przepisów kilka recept na miód
![herbatka waca [wac]](./images/smilies/drink.gif)
Moją cechą jest też cierpliwość, tylko jeśli robimy coś na własny użytek naturalnego np. wyroby mięsne, czy alkoholowe to co do dodatków to zdażają się i podróbki, również i z miodem. I naprawdę warto zaopatrywac się u sprawdzonych sprzedawców.gaja pisze:Wac te miody pitne są niesamowite ,tylko trzeba się uzbroić w cierpliwość ,chociaż taki czwórniak można pić już po ośmiu miesiącach
![herbatka waca [wac]](./images/smilies/drink.gif)
![tuli [tuli]](./images/smilies/przytul.gif)

gaja pisze:Lucysiu u nas pszczółki siedzą na astrach mąż mi tłumaczył ,że one teraz zbierają pyłek z astrów i robią z niego pierzgę ,to jest kiszonka coś jak nasza kapusta kiszona i odżywiają się tym w zimie![]()
![]()
![]()

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości