Baś_22 pisze:Jaki fantastyczny temat Nie mam zamiaru ani możliwości zakładania pasieki ale z olbrzymim zaciekawieniem czytam opowieści Gaja o pszczółkach i aż dech mi zapiera Wszystko to jest bardzo ciekawe.Dzięki Gaj
Gaj pisze:A czy ktoś z was próbował miód pitny własnej roboty? Na przykład trójniak,albo czwórniak?Mam staropolskie przepisy i według jednego z nich zrobiłem cały balon.W razie czego żona (gaja) ma przepisy,którymi chętnie się podzielimy .
Kto jak kto, ale ja jestem bardzo zainteresowany przepisami z dodatkiem miodu do moich wyrobów.gaja pisze:mąż już wyjechał ale zostawił mi książkę ,postaram się dzisiaj dodać do przepisów kilka recept na miód
Moją cechą jest też cierpliwość, tylko jeśli robimy coś na własny użytek naturalnego np. wyroby mięsne, czy alkoholowe to co do dodatków to zdażają się i podróbki, również i z miodem. I naprawdę warto zaopatrywac się u sprawdzonych sprzedawców.gaja pisze:Wac te miody pitne są niesamowite ,tylko trzeba się uzbroić w cierpliwość ,chociaż taki czwórniak można pić już po ośmiu miesiącach
gaja pisze:Lucysiu u nas pszczółki siedzą na astrach mąż mi tłumaczył ,że one teraz zbierają pyłek z astrów i robią z niego pierzgę ,to jest kiszonka coś jak nasza kapusta kiszona i odżywiają się tym w zimie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości