tereklo pisze:Mietku, jak peklujesz na sucho to wydziela się płyn podobnie jak w przepisie, który wcześniej podałam?
![[strach] [strach]](./images/smilies/scared.gif)
tereklo pisze:Skąd bierzecie mięso? DObre będzie takie z dobrego sklepu czy lepiej pojechać do rzeźni?
mietek pisze:Mój przepis główny: soli i pieprzu ile trzeba + trochę serca włożone w przygotowanie potrawy = musi smakować
![hmm [hmm]](./images/smilies/hmmm.gif)
tereklo pisze:Czy jakoś zapeklować mięso kiełbasiane w grubszych kawałkach a dopiero potem zmielić i nadziać jelita?
mietek pisze:Sześć dni to nie zawiele dla kiełbaski choć można krócej, ale w chłodzie! co do Twojego opisu - na mokro w ciepłym się nie wypowiadam.
![klaszcze [klaszcze]](./images/smilies/clap.gif)
saginata pisze:No to super!!!!!!!!!!!
A jakie jelita kupiłaś-świeże czy w soli.
(...)
Nie wiem czy robiłaś kiedyś kiełbasy-ale podpowiem
(...)
Ale co tam-i tak była najpyszniejsza-bo własna
potem zapakowałam wszystko i wyjazd do wędzarni. Wędzarnia grzeje się więc czas osiatkować i ogazować mięso.
a kiełbaska jest juz podsuszana
saginata pisze:Normalnie jesteś WIELKA!!!!!!!
![tuli [tuli]](./images/smilies/przytul.gif)
saginata pisze:Ale te Twoje siatki są jakieś szersze niż moje.Nie wiem gdzie takie kupić.Do moich to boczek było trudno wcisnąć.
tereklo pisze: Polecam ten pomysł na aplikator do szynek, sama sobie poradziłam z osiatkowaniem mięsa a to zwykły kawałek rury pcv.
tereklo pisze: Polecam ten pomysł na aplikator do szynek, sama sobie poradziłam z osiatkowaniem mięsa a to zwykły kawałek rury pcv.
![prosi/szacuneczek [prosi]](./images/smilies/prosze.gif)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości