Cebulka pisze: to zalane odrobiną galaretki, zastudzone i na to reszta
A potem tylko odwrócić ładnie
A no właśnie
![Rolling Eyes [rol]](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)

Fajnie wygląda to że ona jest w paski groszkowo - marchewkowe. Dzięki Cebulko.
Cebulka pisze: to zalane odrobiną galaretki, zastudzone i na to reszta
A potem tylko odwrócić ładnie
Cebulka pisze:Taki ostry plastikowy wihajster do wycinania ząbków niby mam - ale i tak robię czubkiem zwykłego noża
W całą wbijałam po kolei po obwodzie w ząbki docinając nożem do środka, rozłożyłam na koniec - i miałam dwie połówki
Zwykle kaleczę tak rzodkiewki - ale tak popatrzyłam krytycznie na cytrynę... Stwierdziłam, że tez jest okrągła to się nada
beza pisze:Samanto, jak długo gotujesz jajka przepiórcze ?
beza pisze:Tylko nie bardzo rozumiem tego co napisałaś: "koniecznie dawać niżej"
Cebulka pisze:Ta kulka w pergaminie...
Punkt dla ulotnej - to faktycznie jest upieczone jabłko.
Z tym że ciasto nie jest kruche ani francuskie, tylko jest to ciasto filo.
Takie gotowe też kupowane cienkie jakby arkusze ciasta.
Ale szczerze powiem żadna rewelacja - samo ciasto jest zupełnie bez smaku, tyle że ładnie wygląda (ale tylko do momentu w którym ktoś próbuje zacząc to kroic) i myślę że jakby tak to owinąc w kruche na pewno smakowo byłoby ciekawiej
ulotna chwila pisze:Cebulko bo ciasto filo najlepiej smakuje w baklawie, na samo wspomnienie tej pyszności mi ślinka cienkie![]()
jak wyjdę z diety, to sobie ją zrobię
Cebulka pisze:Baklawa to takie bardzo słodkie arabskie ciasto
A przynajmniej tak mi się wydaje, trzeba by pogooglac
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości