![Laughing [lol]](./images/smilies/icon_lol.gif)
Składniki podaję ogólnie, ciężko powiedzieć ile, bo to zależy ile mamy mięsa
![Laughing [lol]](./images/smilies/icon_lol.gif)
Potrzebujemy więc:
- mięso mielone z indyka (ja kupuję pierś i mielę sama)
- jajko
- przyprawy (sól, pieprz)
- majonez
- sezam
- ser żółty w plastrach
- ananas w plastrach
* opcjonalnie bułka tarta
Do mięsa dodajemy jajko i przyprawiamy do smaku (często zamiast soli i pieprzy przyprawiam przyprawą do kurczaka). Dodajemy majonez (tak na ok 0,5 kg mięsa jakieś 2-3 łyżki). Dokładnie mieszamy. Masa mięsna powinna się zrobić taka lepiąca. Jeżeli wydaje nam się zbyt płynna możemy dodać bułkę tartą. Ale.... cały myk jest w tym, że one powinny być takie, co to ma się wrażenie, że nic z nich nie ulepimy
![Laughing [lol]](./images/smilies/icon_lol.gif)
Kotlety formujemy mokrymi rękoma. Obtaczamy w sezamie i smażymy na złoto. Kotlety surowe powinny być takie, że ciężko nam przenieść na patelnię, bo się rozwala

Plaster ananasa przekrajamy w poprzek na dwa (no chyba, że chcemy mieć grubo

Podajemy z frytkami lub smażonymi kartofelkami (polecam te z Lidla przyprawione) i surówką.