![haha [haha]](./images/smilies/icon_lol2.gif)
mietek pisze:Ja to ekspertem nie jestem, ale widzę, że wiosna coraz bliżej i paluszki świerzbią. Czy zamierzasz w tym roku zacząć od tych właśnie odmian?
. Zanim będziesz kupować słupki, to poczekaj jeszcze trochę, na pewno warto dodać coś jeszcze
M.
Onaela pisze: moja winogronoza juz budzi się z uśpienia zimowego i atakuje z wielką siłą![]()
Nic nie sadzę,nic nie sadzę,nic nie sadzę....![]()
Ale parę odmian z wyzej polecanych już mam !
Andrzej pisze:Słuchaj Romka Onaelu, słuchaj jako, że dobrze prawi![]()
Ja już w ubiegłym roku zarzekałem się, że już nic, że już koniec...![]()
![]()
![]()
Tymczasem dziś przyszła paczka ze sztobrami 6 kolejnych nowych odmian, inne sztobry - 3 nowe odmiany (otrzymane jesienią) są zadołowane w piasku, a wkrótce dostanę sadzonki chyba 10 kolejnych.![]()
To bardziej uzależnia niż narkotyki, papierosy etc. etc.![]()
Sądzisz Onaelu, że Ty jedna nam się uchowasz?![]()
Nie ma mowy!
Zamiast protestować, już teraz zacznij kopać dołki pod nowe nasadzenia
Kedar33 pisze:Bianca faktycznie dobra na białe wino ?
Kedar33 pisze:Co do choroby:
Czy pytanie - co wybrać na wino : Bianke, Seyval Blanc czy Aurorę można uznać za objaw???
Trochę poczytałem i się skłoniwszy najbardziej ku Aurorze. Czy którąś z tych odmian można prowadzić w formie altanowej ?
Kedar33 pisze:
Natomiast chciałem ponowić prośbę o pomoc w dobraniu mniej wymagających deserówek.
gruby miś pisze:dziś w nocy śniło mi się, że i ja winogrona sadziłam
Roman pisze:
Już gdzieś mówiłem Misiu, że to zakaźna choroba i zatacza coraz większe kręgi- może do Ciebie też dotarła
Wróć do Drzewa i krzewy owocowe
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości