. Teraz latam po internecie i nigdzie nie znalazłam informacji o tym, że teraz można sadzić lilie i że one będą kwitły jesienią.
Onaela pisze:Emmi-liliowce jak najbardziej będą dobrym nabytkiem dla niedoświadczonego ogrodnika :wink
magdziołek pisze:Onaelu... kupiłam dzisiaj na targu od jakiegoś gościa lilie orientalne. Trzy różne kolory. Zdziwiło mnie, że o tej porze roku je sprzedaje. Facet miał ich całe skrzyneczki. Niektóre wypuściły pędy liściowe. Powiedział, że teraz się je sadzi i że one we wrześniu zakwitną
![]()
. Dałam się namówić i kupiłam. Czy zostałam podle oszukana ?
. Teraz latam po internecie i nigdzie nie znalazłam informacji o tym, że teraz można sadzić lilie i że one będą kwitły jesienią.
I jeszcze jedno pytanie.... niektórzy piszą, że lilie lubią lekko kwaśną ziemię. Do jakiej ziemi Ty sadzisz lilie?
nie chcę wypaść na jakiegoś pochlebcę jedynie, ale wszyscy znamy Twoją skromność tuurma pisze:Cebulko, widzę, że moje "credo" ogrodnicze trafiło do Twojej stopki
![prosi/szacuneczek [prosi]](./images/smilies/prosze.gif)
Słoneczko pisze: tylko cebulek nie przechowuję a po prostu kupuję nowe.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości