dawno Cię nie widziałam na forum.No czapki z główOnaela pisze:Ja w tym roku zaszalałam i posadziłam 280 szt mieczykówPonad 100 " rasowych" od Sąsiada po 2 szt z odmiany. Oj,będzie festiwal
![]()
![]()
![]()
Mnie też się bardzo podoba ta roślina ale późniejsze wykopywanie cebul mnie znacznie ogranicza w sadzeniu ich. Masz może jakiś sprawdzony sposób na późniejsze ich zabieranie z gleby?
Też już posadziłam, coś mi się zakołatało w głowie, że sadzi się je w połowie kwietnia, to i tak później... ale to chyba mnie się coś pokiełbasiło. Nic to spróbuję pamiętać i okryć je słomą. 
Cebulka pisze:To je pomacaj
tereklo pisze:Czerwone wypuściły (w tempie ekspresowym) pędy kwiatowe a fioletowe nadal czekają - liście mają już ok 80 cm.
Zaraz-zaraz, czy to na pewno wątek o mieczykachCebulka pisze:Pomacałaś sobie?![]()

![prosi/szacuneczek [prosi]](./images/smilies/prosze.gif)
tomicron pisze:Wspaniałe okazy
Żeby nie to wykopywanie i przechowywanie to pewnie polubiłbym mieczyki na tyle, żeby je mieć w swoim ogrodzie
I dla takich właśnie niespodzianek jestem skłonna je wykopywać,obcinać,suszyć,dogladać w piwnicy przeż zimę,na wiosnę moczyć sadzić,ewentualnie przywiązywać do kijków z miskanta Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość