tereklo pisze:Fil, a nie myślałaś o rozchodniku? We Wrocku (i nie tylko) miejsce pomiędzy torami tramwajowymi obsadzone zostało płatami rozchodnika. Cudnie to wygląda i trwałe na pewno, nie wymagające wcale. Taki rozchodnik zwykły, jak to się na torach kolejowych spotyka.
Cebulka pisze:Ale rozchodnik (to chyba rozchodnik ostry jest) nie nadaje się do cienia
Fil pisze:Co do zdjęć - czyli mogę wczytywać zdjęcie w normalnym formacie i nie przejmować się zmniejszaniem, czy jednak do jakichś rozmiarów muszę zmniejszyć, żeby się przesłało?
Fil pisze:Coś w tym jest Tomi - ostatnio zauważyłam, że się rozrósł dokładnie koło lawendy, a tam dbam, żeby ziemia kwaśna nie była.
A jakie to jest łatwo przyswajalne żelazo? To znaczy w jakiej formie można je zaaplikować trawnikowi, żeby tam mech się nie panoszył?
amita pisze:Taki zwykły nawóz z opcją przeciw mchu, kupiony w castoramie, nic nie pomógł. Nie wiem czy miał fe w sobie czy nie, ale mech jak rósł, tak rośnie.
Cebulka pisze:Przydało by ci się parę ton zwykłego piachu
Cebulka pisze:Ten na ostatnim zdjęciu (wygląda trochę jak te wypasione bakterie z reklam Domestosa ) to zdaje się jest nie mech tylko wątrobowiec
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości