Festive

Nadieżda Azos

Arkadia

Onaela pisze:Romanie,a ta Canadice to jakiej wielkości ma jagody?
Mój krzew odmiany n/n ma bardzo podobne jagody,choc dopiero pojedyńcze zaczynają się wybarwiać.Owoce są niewielkie,ale bezpestkowe i bardzo słodkie z lekkim posmakiem rabarbaru
Nina pisze:Roman to mój winogron to bida z nędzą przy twoich.
Tak, ale jest jeden warunek - musisz posadzić takie same odmianyTwoje winogronka to cudo ciekawe czy moje kiedys takie bedą
Cebulka pisze:Romanie - a Moskiewskiego Czarnego masz?
To winogrono które na pewno kiedyś będę miała - nawet gdyby nie zależało mi na owocach, to ma tak przepiękne liście...
Słoneczko pisze:Tak, ale jest jeden warunek - musisz posadzić takie same odmiany
Romanie czy jeżeli ma się różne odmiany to owoce są mniejsze?
Roman a ta Nadieżda Azos to sa dwie rózne odmiany bo jedna jst niebieska a ta druga prawie czarna czy to tylko takie przebarwienie
Czy ty tak samo jak Andrzej mocno tniesz winorośl,znaczy się prawidłowo.Czy moze gdzieś odpuszczasz,np.Aurorze i nadal tak ładnie owocuje.
Bo mój luby to wierci mi dziurę w brzuchu żeby nie ciąć,tylko puścić na pergolę.A może puścić na pergolę i dopiero ciąć od wysokości sufitu i co roku nowe przyrosty będą się zwieszły owocem nad głową?
wac pisze:Proszę u Romana zamawiać sadzonki, a ja obiecuję dowieźć na Zlot.
koliberek pisze:wac pisze:Proszę u Romana zamawiać sadzonki, a ja obiecuję dowieźć na Zlot.
Wacusiu kochany - ja nie sadzonki miałam namysli lecz owocki
Roman pisze:koliberek pisze:Roman, a Ty do nas na zlot się nie wybierzesz???
Niestety nie, mam niewyobrażalnie mniej wolnego czasu niż Wac![]()
![]()
![]()
Wróć do Drzewa i krzewy owocowe
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość