Onaela pisze:Teresko-oczywiście ,ze wybieram nasiona,choć nie jest to moje ulubione zajęcie
Onaela pisze:Tomku,pytałeś o nazwę odmiany tego zółtego koktailowego- sama się tym zainteresowałam,przekopałam moje ogromne pudło z nasionami i na dnie znalazłam pustą torebkę po koktajlówkach " Złoty Deszcz" . Poczytałam opis-wszystko się zgadza,wiec to z pewnoscią ta odmiana.
tomicron pisze:Onaela pisze:Tomku,pytałeś o nazwę odmiany tego zółtego koktailowego- sama się tym zainteresowałam,przekopałam moje ogromne pudło z nasionami i na dnie znalazłam pustą torebkę po koktajlówkach " Złoty Deszcz" . Poczytałam opis-wszystko się zgadza,wiec to z pewnoscią ta odmiana.
Ciekawe... nie mogę znaleźć w Necie konkretnych info o tej odmianie - czy to jest F1 czy tradycyjna ?
tomicron pisze:Wiadomo - w Qpie raźniej
No - chyba, że piesCebulka pisze:tomicron pisze:Wiadomo - w Qpie raźniej
Kupy nikt nie ruszy, bo kupa śmierdzi
Cebulka pisze:E tam - to Obcy - Ostatnie Starcie
magdziołek pisze:Ami, co do tej folii i pomidorów, to źle się wyraziłam, zrobię w tym roku zdjęcie "folii" sąsiada, po prostu daszek zrobiony z folii nad pomidorami sadzonymi w gruncie, tak, jakbyś rozłożyła nad nimi parasol i uwierz mi, owocowały lepiej niż moje
magdziołek pisze:Ami, co do tej folii i pomidorów, to źle się wyraziłam, zrobię w tym roku zdjęcie "folii" sąsiada, po prostu daszek zrobiony z folii nad pomidorami sadzonymi w gruncie, tak, jakbyś rozłożyła nad nimi parasol i uwierz mi, owocowały lepiej niż moje
magdziołek pisze: bo sąsiad to demontuje po sezonie, ponieważ za każdym razem, pomidory sadzi w innym miejscu na polu .
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości