Dla mnie wizerunek polityka z „górnej półki” to np. Putin. Doskonale sobie zdaje sprawę z tego, że w Czeczenii zbrodnie się dzieją, ale tego wymaga interes polityczny i gospodarczy Rosji. On jest przecież politykiem służącym Rosji. Wyczuwa „gierki” polityczne i wtedy, gdy Kaczyński w Gruzji manifestuje prawdę, on „ubija interesy” z Niemcami.
A najlepszym politykiem w takim razie byl Stalin
Jak ubil interes z Niemcami i zaatakowal Polske od wschodu kiedy sie tego najmniej spodziewala..
tylko ze po 70 latach wszyscy mowia ze jest be
A Mussolini?? Noooo to byl tez "wspanialy" polityk i patriota, On Wlochy z kleczek podniosl przeciez... szkoda tylko ze skumal sie z innym "wspanialym" politykiem niemieckim i jako nagrode powiesili go do gory nogami..
A czy Boleslaw Chrobry mial przy sobie takiego premiera jak niejaki Tusk??
Ja tez szanuje twoje poglady i wszystkich ludzi. . i masz racje ze dobre jest to co dobre jest dla kraju. Musi to jednak nie mijac sie z ogolnie przyjetym pojeciem etyki.
Lech Kaczynski byl moze politykiem niezbyt pragmatycznym ale reprezentowal swoja postawa to co czuje polowa obywateli RP.
Druga polowa tak nie czuje?? A czy to jest dobre dla Polski?
Przyszlosc okaze.
Co do twojej teori o pagorku i wylaczeniu TAWSU... hmmmm Nie wiem co o tym myslec. Watpie jednak aby majac do dyspozycji taki samolot i z tyloma ludzmi, piloci odwazyliby sie na takie hazardowe przedziewziecie.
Oczywiscie wszystko jest mozliwe. Nawet tzw bomba elektromagnetyczna ktora jak dziala wszyscy wiedza.
Wiesz, jest takie powiedzenie " Jezeli plywa jak kaczka, kwacze jak kaczka i chodzi jak kaczka.. to to jest kaczka"
Czyli ten wypadek ... podobnie. Tylko nasuwa sie pytanie jezeli to nie byl wypadek.....to co teraz??
Szczerze i pragmatycznie dla naszego kraju byloby nie dowiedziec sie nigdy prawdy.. bo bo co nam wojna?
"Wielki sztorm pozostawił na plaży tysiące rozgwiazd. Starzec idący brzegiem morza brał rozgwiazdy do ręki i odnosił do wody. Co ty robisz, starcze? Zapytał go przechodzący obok młodzieniec - przecież tych rozgwiazd jest tutaj dziesiątki tysięcy, tak ich wszystkich nie uratujesz! Twoje staranie nie ma sensu.. Tymczasem starzec, wkładając kolejną rozgwiazdę do wody, odpowiedział: dla niej ma sens"