Cebulka pisze:Coś mi się zdaje pojedyncze cebulki ma wydłużone i spokojnie można by ją wziąc za zabiedzonego pora
Cebulka pisze:Siałeś czy sadziłeś kupione małe?
mietek pisze:A co to to niedźwiedzie?
Pomyłka nie możliwa, bo niczego od nikogo w tym temacie nie dostałem.
Pora wysiewałem z nasion - tych co zawsze, a czosnek sadziłem z ząbków własnych cosnków.
Jest u mnie na wsi "dziko" rosnący jakiś czosnek, ale to całkiem co innego, a to o czym piszę napewno posadziłem
Wkrótce będę na wsi to obejże to dokładnie - o ile jeszcze jest w ziemi
mietek
tomicron pisze:Ad. foto nr 1 - jak Ci pasuje ten opis?
Robinia szczeciniasta
Dorasta do wysokości 1,5 m, czasami bywa szczepiona na pniu. Charakterystyczne są jej pędy pokryte czerwonymi szczecinkami. Ma bardzo ładne kwiaty – różowe motylkowe, zebrane w krótkie grona, niestety nie pachną. Może rosnąć we wszystkich glebach ogrodowych, dobrze znosi suszę. Najlepiej sadzić ją w miejscach osłoniętych od wiatru, bo ma kruche, łatwo wyłamujące się gałęzie. Wymaga cięcia pielęgnacyjnego, trzeba też wycinać silnie rosnące pędy podkładki (robinii akacjowej), bo mogłyby ją zagłuszyć. Jest to efektowna roślina soliterowa do oglądania z niewielkiej odległości.
Ad. foto nr 2 - nie kwitnie bo pewnie młode to i jeszcze niedojrzałe A takie klapowane liście miewa morwa biała zanim dorośnie do decyzji o zakwitnięciu
"No to teraz wystarczy pozostawić w gruncie,poczekać jak zakwitnie,zebrać nasiona,posiać w kolejnym sezonie i jesienią sprawdzić czy to jakaś nowa odmiana "
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość