"Z obecnego kryzysu są dwa wyjścia: normalne i cudowne. Normalne to takie, że Matka Boska jak zwykle zrobi cud i nas uratuje - a cudowne, że wszyscy zaczną uczciwie pracować, wypełniać swoje obowiązki itd."
,,Witaj ...Onaelo...świetnie odgadłaś tak to Szkarłatka amerykanska. a tak wygladała przed zawiązaniem owocków................. a ja myślałam że bedzie trudne........................
Irenna pisze:,,Witaj ...Onaelo...świetnie odgadłaś tak to Szkarłatka amerykanska. a tak wygladała przed zawiązaniem owocków................. a ja myślałam że bedzie trudne........................
Irenna pisze:,,Witaj ...Onaelo...świetnie odgadłaś tak to Szkarłatka amerykanska. a tak wygladała przed zawiązaniem owocków................. a ja myślałam że bedzie trudne........................
takie coś mam ale owocków to nie widziałam nigdy a jak wygląda u ciebie cała roślinka
Z Amarantusa jest bardzo dobra i cenna w witaminy i minerały mąka amarantusowa. Właśnie upiekłam z niej ciasto. Jest bardzo dobre tylko trochę ma kolor lekko zszarzały.
kwiaty kwitną nawet wtedy,
gdy nikt im się nie przygląda...
,,Emmi kochana to jest ,,Dziwaczek....jak już pięknie zakwitnie i zawiąże nasiona pozbieraj to takie ciemne kuleczki bedziesz miała na przyszły rok ........
dziwaczek? kurcze, sadziłam dziwaczki w mieście , to wyglądały inaczej
Aż poszperałam w necie i widzę, że różne są te dziwaczki W każdym razie jedni radzą wykopywać na zimę, inni, że można zimować dziwaczka. I że ten jest byliną
,,,Ha ..świetnie kombinujesz ja kupiłam kłoncze ale potem tego nie przechowywałam a nazbierałam nasion-------------ja miałam w donicy nie wiem jak on zachował by się w gruncie..................nasionka łatwiej przechowac................
To ja wrócę do sedna tematu, czyli wstawiam roślinkę, której nazwy nie znam. Roślinka ma po przekwitnięciu takie nasionko jakby na cztery przekrojone. Koleżanka nasionko dostała od przewodnika w Ogrodzie Botanicznym i posiała je w swoim ogródku z jakiegoś konkretnego powodu, ale zapomniała z jakiego powodu . Może to jakieś zioło?
"Najtrudniejsze dzieło świata od łatwego trzeba rozpocząć, a największe dokonania od drobiazgów"
Lao Tsy
Wrócę do poprzedniej strony, bo nie dawało mi spokoju co jest na zdjęciu Pedro. Dziś właśnie czytam o lulecznicy i zastanawiam się - a może to ona? Tylko kwiaty trochę jakby przekwitnięte.
Borosiu na twoim wydaje mi się że to jest na pierwszym planie ruta, a w tle boże drzewko, ale na zdjęciu nie rozpoznam tak dokładnie.