wiedza czysto teoretyczna.![[ubaw2] [ubaw2]](./images/smilies/ubaw2.gif)
![mniam [mniam]](./images/smilies/hungry.gif)
Cieszę się,że się udało i że Ci smakuje
![jupi [jupi]](./images/smilies/jupi.gif)

...no i najważniejsze, że pierwsze koty za płoty
...................i powiedziała do mnie ...." no teraz to już nie masz wymówki, i musisz zrobić ser

![prosi/szacuneczek [prosi]](./images/smilies/prosze.gif)

tereklo pisze:Basia
To kiedy przyjeżdżasz po mleko?
....jak już spróbowałam to teraz nie odpuszczę ....trzeba wypróbować pozostałe serki tereklo pisze:Specem nie jestem, też się uczę.
Zakwaszanie nie jest konieczne, ja czasem stosuję to zsiadłe mleko http://krasnystaw.eu/produkty/zsiadle_m ... 300dpi.png albo jogurt zwykły zawierający żywe kultury bakterii np. Zott.
tereklo pisze: Ilość podpuszczki zależy od tego jaką masz moc, każda z nas może mieć inną. .
tereklo pisze: Gdzie kupowałaś podpuszczkę - tam nie było napisane dawkowanie? Ja swoją wypróbowałam po prostu i wyszło mi tak jak pisałam.Próbowałam na litrze mleka czy dobrze się zetnie.
....to chyba dlatego tak błyskawicznie mi się zrobił skrzep
....no to poszłam po bandzie nie ma co
tereklo pisze: A w dołączonych przepisach nie masz podanych proporcji?
....na spokojnie poszukam.![prosi/szacuneczek [prosi]](./images/smilies/prosze.gif)

czapki z głów!Yennyfer pisze: Gdybym ja miała dostęp do mleka od krowy... a nie ze sklepu...
Sz_elka pisze:BasiuZdolniacha jesteś
Może jednak wybiorę się do Ciebie na dniach
Baś_22 pisze:Yennyfer pisze: Gdybym ja miała dostęp do mleka od krowy... a nie ze sklepu...
Yenny ja też nie mam dostępu do mleka od krowy ..............przywiozłam je do Wrocławia z Kłodzka, gdzie Terenia załatwiła mi u gospodarza odbiór
Targałam te 10 l w łapach i ledwo doczłapałam się do domuale wizja sera trzymała mnie przy życiu
![bezradny [bezradny]](./images/smilies/bezradny.gif)
Yennyfer pisze:Baś_22 pisze:Yennyfer pisze: Swoją drogą, by na wsi krów nie było
![wnerwiony [wnerw]](./images/smilies/zly.gif)
Wolę koze żyjąca marzeniami pisze: .... Wolę koze.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości