Bardzo
o przepisik Piernik wygląda bosko
o pierniczkach pięknie zapakowanych w pudełeczka nie wspomnę ![tuli [tuli]](./images/smilies/przytul.gif)
o przepisik
o pierniczkach pięknie zapakowanych w pudełeczka nie wspomnę ![tuli [tuli]](./images/smilies/przytul.gif)
![prosi/szacuneczek [prosi]](./images/smilies/prosze.gif)

w związku z czym wyszły bardzo mocno imbirowe, szczypią w język jak miło - ale dla nas są wspaniałe
Ter

'Posmarowanie' to dość optymistyczne słowo, nie bardzo chce się to rozsmarowywać, a później od temperatury się nie rozchodzi juz w piekarniku - ale jakoś tam się udało rozłożyć, od tych orzechowych ciastek też się ciężko odczepić

Cebulka pisze:(moje są inne w kształcie, sądzę że to kwestia ilości czasu spędzonego w lodówce - moje siedziały ponad godzinę jako ciasto, a potem jeszcze też koło godziny jako uformowane kulki, bo piekarnik był zajęty. Albo to że zamiast melasy jest sztuczny miód. Piekłam też znacznie krócej - 11-13 minut to maks przy kulkach wielkości powiedzmy Rafaello, inaczej palą się od spodu)
![[ukłon] [hi]](./images/smilies/hi.gif)
![[ubaw2] [ubaw2]](./images/smilies/ubaw2.gif)

![[lezy_smiech] [ubaw]](./images/smilies/lezy_smiech.gif)
![toast [toast]](./images/smilies/toast.gif)
. Ciasteczka zrobiły furorę ![jupi [jupi]](./images/smilies/jupi.gif)
Cebulka pisze:
Tereni przepis na imbirowe jest F A N T A S T Y C Z N Y
w dwóch wersjach:na słodko z dżemem truskawkowym i kwaskowo z dżemem mirabelkowym
,owsiane z żurawiną,waniliowe reniferki,pierniczki i "Bałwanki".Tym ostatnim za dobrze się nie przyglądać,bo miały być rozpływające a moje wyszły rozmazane
ale widząc radość dzieci to warto było ![jupi [jupi]](./images/smilies/jupi.gif)
. Cieszę się, że imbirowe zasmakowały ![[ubaw2] [ubaw2]](./images/smilies/ubaw2.gif)
![[lezy_smiech] [ubaw]](./images/smilies/lezy_smiech.gif)

![mniam [mniam]](./images/smilies/hungry.gif)
![glupek [glupek]](./images/smilies/glupek2.gif)
wraz z

Cebulka pisze:Aż miałam taką sekundę zastanowienia czy ja aby świąt nie pomyliłam - ale stwierdziłam, że nie ma możliwości żeby dziś był czwartek
.

lucysia pisze:Popełniłam superowe ciasteczka.Palce lizać.
http://www.mojewypieki.com/przepis/chru ... ciasteczka

lucysia pisze:Te chałwowe też sobie drukłam i upiekę.Na pewno pycha.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość