RABARBAR

Mamy pełnię sezonu więc pochwalcie się, co dobrego z nim robicie
Przypominam, że podobno rabarbar wolno tradycyjnie jeść do Nocy Świętojańskiej - później ma już za dużo szczawianów, a zresztą musi się zregenerować na przyszły rok
U nas co kilka dni
Najszybszy Kompot Świata - rabarbar umyć, obrać z włókien jeśli schodzą, pokroić na kawałki, zalać wodą, zagotować (uwaga - próbuje kipieć!), dosypać cukru do smaku, pomieszać i gotowe

Przypominam, że podobno rabarbar wolno tradycyjnie jeść do Nocy Świętojańskiej - później ma już za dużo szczawianów, a zresztą musi się zregenerować na przyszły rok

U nas co kilka dni
Najszybszy Kompot Świata - rabarbar umyć, obrać z włókien jeśli schodzą, pokroić na kawałki, zalać wodą, zagotować (uwaga - próbuje kipieć!), dosypać cukru do smaku, pomieszać i gotowe
