beza pisze: Co do tych bułeczekto aż się boję przyznać bo znów... od baranich rogów mnie ...
ulotna chwila pisze:dawaj ten przepis!
Cebulka pisze:Tortille to chyba można zrobić jak 'zwykłe' naleśniki, tylko z mąką kukurydzianą, nie?
ulotna chwila pisze:Cebulka pisze:Tortille to chyba można zrobić jak 'zwykłe' naleśniki, tylko z mąką kukurydzianą, nie?
Cebulko niby tak, ale mnie zastanawiał ten różny dodatek tłuszczu pojawiający się w przepisach(masło, smalec, olej) a i jeszcze na dodatek w niektórych jest proszek do pieczenia![]()
metodą dedukcji wyeliminowałam smalec ( daje kruchość, a ja nie chcę łamliwych placków)
coś pokombinuję, a jak wyjdzie to napiszę( chociaż wg Mietka to co ma nie wyjść?!)
a tak przy okazji tortilli nabrałam smaka na inne egzotyczne potrawy i w związku z tym mam pytanie
nie wiecie przypadkiem w jakim sklepie mogę dostać ciasto filo?
ulotna chwila pisze:Dzięki Sami!
tylko nie wiem czy dam radę, a powiedz mi tak od strony praktycznej, dużo jest z nim babrania?
ulotna chwila pisze:No właśnie Sami, mi też o baklawę chodzi!
nawet mam wodę różaną-no szoken![]()
widziałam kiedyś na Discowery jak robią to ciasto(ręcznie oczywiście), płaty to miały chyba 5m długości i ze 3 szerokości
Samanta pisze:a gdzie kupiłaś wodę różaną, w jakims sklepiku indyjskim z przyprawami?
ulotna chwila pisze:Samanta pisze:a gdzie kupiłaś wodę różaną, w jakims sklepiku indyjskim z przyprawami?
Sami przywiozłam sobie z UK, w tym tyglu to wszytko można kupić w każdym lepszym sklepie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości