![brawo [brawo]](./images/smilies/brawa.gif)

![Exclamation [!]](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
A w orginale przepisu stoi jak byk, "Mocno osznurować", a nie ładnie - osznurować.Cebulka pisze: A delikwent wisi dziś piąty dzień i wygląda o tak:
Skurczył się! Widać, że sznurki, które wczesniej były naprawdę cisano wiszą luźnoI jest dość twardy w dotyku.
Cebulka pisze:Kurczę, wczoraj naszła mnie ni stąd ni z owąd jak stałam na przejeździe kolejowym straszliwa myśl - czy ja...
Lizałam troche pończochę, ale cholera nie wiem...
Papcio pisze:Wykonanie jej jest proste jak drut w kieszeni, ja nakupowałem różnych warzyw w słoiczkach (mini kukurydza, papryka i tym podobne) Zrobiłem mocną żelatynę, wymieszałem wszystko razem i do osłonki. Jak się ma swoje warzywa to trzeba je lekko podgotować a po upakowaniu do osłonki jeszcze trochę parzyć. Studzić pionowo i często obracać jak mało jest warzyw. Ja dałem dużo warzyw by była jak najbardziej wypełniona. Na kanapce plasterek szynki przełożony takim plasterkiem warzywnym świetnie smakuje i roby zazdrość wśród patrzących. Żonie do pracy zrobiłem, to na drugi dzień musiałem dać cały baton - koleżanki chciały spróbować. Polecam do żelatyny dodać soku z cytryny. Można dodać też pieczarki ”zmarnowane”
Smacznego
belva pisze:Ja was ludzie podziwiam z tym schabem!!!![]()
Cebulko i jak wyszedl??
belva pisze:Papcio pisze:Wykonanie jej jest proste jak drut w ...
Papciu a skad ta oslonka??
wac pisze:belva pisze:Papcio pisze:Wykonanie jej jest proste jak drut w ...
Widzę, że Papcio ociąga się z odpowiedzią.![]()
http://www.wyrobydomowe.nazwa.pl/catalog/index.php
belva pisze:wac pisze:belva pisze:Papcio pisze:Wykonanie jej jest proste jak drut w ...
Widzę, że Papcio ociąga się z odpowiedzią.![]()
http://www.wyrobydomowe.nazwa.pl/catalog/index.php
Dzieki Wacu ale to polski sklep... chyba ze moga wyslac tu.. Popytam sie.
belva pisze:Spytalam sie mojego znajomego i tu ludzie przywoza te rzeczy z Chicago.. tak ze nie musze z Polski importowac.![]()
wac pisze:belva pisze:Spytalam sie mojego znajomego i tu ludzie przywoza te rzeczy z Chicago.. tak ze nie musze z Polski importowac.![]()
Wysłałem Ci wiadomość na PW.
Papcio pisze:Można ale po co? jak już to nie dawaj nic. Ja lubię tak trochę kwaskowate i dlatego dodaję cytrynę. Ocet spirytusowy? to lepiej jakiś owocowy dodaj i będzie OK!
gruby miś pisze:apetycznie to wygląda, aczkolwiek nawet przy morzu dobrych chęci "kiełbasą" tego nazwać nie możnaza to, dobrą kiełbasę pewnie można do tego podać!
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość