zomarel pisze:WEDEL PRZEKŁADANY
MASA:
składniki:
30dkg cukru zwykłego
1/2szklanki mleka
4 łyżki kakao
1 1/2 kostki margaryny"Kasia" [ja piekę wszystko na margarynie tortowej z Biedronki]
1 galaretka zielona-agrestowa
1 galaretka czerwona
Wykonanie:cukier,mleko i kakao zagotować,ciągle mieszając,15 min.
utrzeć margarynę i dodawać zimną masę,galaretki rozpuścić oddzielnie i przestudzić
Przełożenie placka:
I placek-masa-galaretka zielona-II placek[kakaowy]-masa-galaretka czerwona-III placek[orzechowy]-polewa /1/2 kostki margaryny,1/2 szklanki cukru,1 i 1/2 łyżki wody,1 i 1/2 łyżki kakao-składniki polewy włożyć do jednego naczynia,dokładnie wymieszać,całość zagotować.
[/URL]
Zomarelku, mogłabyś mi przełozyc ten fragment z polskiego na taki "krowie na rowie"

![prosi/szacuneczek [prosi]](./images/smilies/prosze.gif)
a nie jęzorem! 



Tereklo,35 dkg jest miodu,ciepłego.Już poprawiłam w przepisie
i skąd tu to kwaśne mleko? Trza by chyba krowę kupić, a to już nie takie tanie (kryzysowe) ![cześć [czesc]](./images/smilies/516.gif)
![tuli [tuli]](./images/smilies/przytul.gif)