Cebulka pisze: i nie rozumiem - ile w końcu ma byc tych dziurek?
Bo najpierw napisałaś 'robić dziurki naparstkiem, jak oczka' no więc pewnie dwa a potem 'przykrywać ciastkiem z dziurkĄ' czyli jedną![]()
Nie żeby to pewnie miało jakąś znaczącą różnicę mieć dla smaku
No ale przepis tradycyjny to przepis tradycyjny, chcę zrobić tak jak ma być![]()
Cebulka pisze:Czy myślicie że dżem na żelfiksie by się nadawał do przekładania tych ciasteczek skoro tego dżemu sie nie piecze?
...nie ma to jak wytłumaczenie obrazkami ![prosi/szacuneczek [prosi]](./images/smilies/prosze.gif)
![glupek [glupek]](./images/smilies/glupek2.gif)
![[lezy_smiech] [ubaw]](./images/smilies/lezy_smiech.gif)

Cebulka pisze:Haha dzięki, rzeczywiście jaśniej nie może być
Wystarczyło powiedzieć że dwie
Noooo... chyba, że kot-cyborg
Cebulka pisze:Sądząc po wyglądzie to się powinno świńskie ryjki nazywać, nie kocie oczka
![[lezy_smiech] [ubaw]](./images/smilies/lezy_smiech.gif)
Mam takie foremki w kształcie grzybków ale nigdy ich jeszcze nie używałam.
i ![buziaki [blowkiss]](./images/smilies/blowkiss.gif)
![[ukłon] [hi]](./images/smilies/hi.gif)
tereklo pisze:Mniam, mniam. Przepisik poproszę

fajny pomysł ![jęzor [jezyk2]](./images/smilies/jezyk2.gif)
![prosi1 [prosi1]](./images/smilies/prosi.gif)
Ja też na bank zmałpuję ten pomysł.Dzieci będą zachwycone ![mniam [mniam]](./images/smilies/hungry.gif)

![bezradny [bezradny]](./images/smilies/bezradny.gif)
Ja się skusiłam i szybko pożałowałm tego kroku. Piekłam z 1 kg mąki, z takiego przepisu,co jednego dnia się zarabia ciasto,daje na noc do lodówki a nastepnego piecze. Trzeciego dnia dekorowałam -ile ja godzin przy tych pierniczkach przesiedziałąm,to tylko ja wiem
Co innego piernik- dziś upiekłam dwa - błyskiem i wyszedł pyszny,że aż musiałam sie mocno hamować,żeby nie pożreć połowę od razu
.Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość