Chat pisze:@ amita - 14 grudnia 2013, 19:45 Przypomnijcie mi jak się robi zakwas z burakow na barszczyk?
amita pisze:Ryba po grecku.
2-3 marchewki, pietruszka, kawałek selera - ogólnie ma być więcej marchewki niż pietruszki i selera - wszystko to zetrzeć na grubych oczkach tarki. Biała część pora, taki standardowy ze sklepu - pokroić na pół talarki..
Por przesmażyć na oleju, do niego dodać marchewkę, też przesmażyć, ona wtedy da taki posmak słodki. Potem dodać pietruszkę i seler. Podlać wodą, tyle aby przykryć warzywa. Dusić do miękkości, jaką lubimy. Sól, pieprz, odrobina cukru i na koniec zwykły koncentrat pomidorowy. Rozłożyć w naczyniu, na warstwę warzyw ułożyć rybę obtoczoną w mące i usmażoną. Ja nie dodaję ani ziela ani listka, bo moim zdaniem dominują smak.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość