Toster
I pomyśleć,że do niedawna wcale go nie doceniałam...Mam na myśli taki,z którego wyskakują grzanki.Znajomy podsunął mi świetny sposób na profilaktykę przeciwprzeziebieniową
Wiadomo,że czosnek ,to naturalny antybiotyk,ale nie wszyscy mogą go jeść na surowo

.Poddany obróbce termicznej traci nieprzyjemne właściwosci,a wiec nie powoduje zgagi i traci nieprzyjemny zapach.
Chlebek tostowy smaruję z obydwu stron cienko masłem,na to wyciskam ząbek czosnku (jeden na 2 grzanki)i odrobinę świeżego imbiru,wcieram nożem,aby sie ładnie zlepiło i do tostera

.Po chwili wyskakują pyszne ,pachnące i chrupiące grzanki
![prawy kciuk [kciuk2]](./images/smilies/icon_thumright.gif)
Przygotowanie takiego śniadania nie trwa dłużej niz zrobienie kanapek
Do tego herbata z pokrojonym na cieniutkie plasterki świeżym imbirem i wszelkie wirusy i bakterie trzymają sie z daleka
Jek znudzą sie grzanki czosnkowe,mozna dla odmiany serwować na słodko-z dzemem
