Obiecalam Emmi tulipany. Od 3 lat jestem co roku w tym pieknym ogrodzie, czesc zdjec zalaczylam Wam w zyczeniach Czesc wstawie tutaj ( pewnie nie naraz). O samym ogrodzie nie bede sie rozpisywac, bo to mozna latwo w necie znalezc, dosc powiedziec miliony wiosennych kwiatow cebulowych
"Miłość i spokój wykluczają się wzajemnie. Kto szuka w miłości spokoju przegrywa na starcie"
P. Coelho "Walkirie"
Tak sa sliczne, niestety tych nie udalo mi sie tabliczki z nazwa fotnac. Ale jesli chodzi o ksztalt, to mi sie bardzo podoba ten (zdjecie w poprzednim poscie chyba nie najtrafniej wybralam)
"Miłość i spokój wykluczają się wzajemnie. Kto szuka w miłości spokoju przegrywa na starcie"
P. Coelho "Walkirie"
Niesamowicie wygląda jeśli chodzi o tulipana, jestem przyzwyczajona do standardowego wyglądu jego kielicha a tu proszę! Jakie ubóstwo tulipanowe panuje w naszym kraju a przez to w naszej wiedzy Piękne i zachwycające, dziękuję Koli
Tulipany papuzie, tulipany jak piwonie, tulipany jak magnolie
"Z obecnego kryzysu są dwa wyjścia: normalne i cudowne. Normalne to takie, że Matka Boska jak zwykle zrobi cud i nas uratuje - a cudowne, że wszyscy zaczną uczciwie pracować, wypełniać swoje obowiązki itd."