moje miejsce na ziemi

Wszelkie inne NIEOGRODNICZE różności - dom, hobby, święta...

gdzie chcialybyscie zamieszkac?

w wielkim miescie
1
4%
w malym miasteczku
5
22%
na wsi
11
48%
w cieplych krajach
3
13%
na wyspie
1
4%
w innym regionie polski
2
9%

Liczba głosów : 23

moje miejsce na ziemi

Postautor: aga » pn sie 24, 2009 4:29 pm

gdzies moze w marzeniach jest takie miejsce,a moze juz znalezliscie? [lol]
Awatar użytkownika
aga
Ekoludki

Postautor: Cebulka » czw sie 27, 2009 8:57 pm

Mnie by się przydała odpowiedź " w małej wsi niedaleko dużego miasta" [lol]
Śpieszmy się czynić dobro
Awatar użytkownika
Cebulka
Administrator

Postautor: gruby miś » czw sie 27, 2009 9:31 pm

poniekąd u nas tak jest... wieś niewielka, kilka miast -rzut beretem, a stolica 25km...
ale... ja chyba małe miasteczko, podobne, do tego, w którym wyrosłam ;)
Awatar użytkownika
gruby miś
Weterani

Postautor: tereklo » sob lip 16, 2011 8:18 am

Na wsi w ciepłych krajach :) Tak, żeby można było w ogródku jeść figi prosto z drzewa i pomidory pachniałyby słońcem, kwitły by oleandry przy altanie a zioła nie wymarzałyby zimą...
Awatar użytkownika
tereklo
Administrator

Postautor: Baś_22 » sob lip 16, 2011 10:42 am

Ja tak samo jak aukuba :) na wsi w ciepłych krajach, w których nie ma komarów [haha]
Uwielbiam wieczorem posiedzieć sobie na działce i słuchać tych wszystkich niesamowitych dźwięków przyrody i pochłaniać zapach maciejki, floksów.
Jeszcze tyle przede mną :) [krolik]
Serdecznie zapraszam do odwiedzin mojego bloga :) http://berberrus.com.pl
Jestem także na: https://www.facebook.com/berberrus
Awatar użytkownika
Baś_22
Weterani

Postautor: lucysia » ndz sie 28, 2011 8:34 pm

Ja tam kliknęłam -na wsi.Nigdzie się stąd nie wybieram,znalazłam swój pracochłonny raj na ziemi i tu zostaję.Nic to komary lub inne tałatajstwo damy radę.Moje miejsce na ziemi to wieś o pięknej nazwie Brzozówek.Ciepłe kraje się szybko znudzą bo zamęcza gorącem,a gdzie indziej to chyba bym nie chciała.
https://docs.google.com/presentation/d/ ... p=drivesdk
http://kosmetykinaturalnelucysi.blogspot.com

Obrazek
Awatar użytkownika
lucysia
Weterani

Postautor: belva » pn sie 29, 2011 1:35 pm

Moim marzeniem byloby mieszkac gdzies na Tuskanskiej wsi.. ale niestety moj maz chce mieszkac tu gdzie mieszkamy. Mowi ze tu jest jego raj. Dla mnie ten raj to pieklo w lecie..
jedynie to co te figi prosto z drzewa jedlismy wczoraj :D Ech!!
Cale szczescie ze juz koniec lata.. mozemy troche pobyc na zewnatrz.
Wczoraj bylo cudnie. Caly dzien spedzilismy na basenie. Jedlismy na dworzu.. A wszystko to dzieki "Irenie" ktora przewiala troche atmosfere.
"Wielki sztorm pozostawił na plaży tysiące rozgwiazd. Starzec idący brzegiem morza brał rozgwiazdy do ręki i odnosił do wody. Co ty robisz, starcze? Zapytał go przechodzący obok młodzieniec - przecież tych rozgwiazd jest tutaj dziesiątki tysięcy, tak ich wszystkich nie uratujesz! Twoje staranie nie ma sensu.. Tymczasem starzec, wkładając kolejną rozgwiazdę do wody, odpowiedział: dla niej ma sens"
Awatar użytkownika
belva
Weterani

Postautor: Anamaria » pn sie 29, 2011 1:59 pm

belva pisze: Moim marzeniem byloby mieszkac gdzies na Tuskanskiej wsi..

Piękna Toskania, znam ją głównie dzięki literaturze (tak teraz licznym na polskim księgarskim rynku tytułom) a i raz byłam w Toskanii (Florencja, Siena i okolice) 10 lat temu. Też chciałabym tam pomieszkać :) Tymczasem często tam goszczę dzięki blogowi p. Magorzaty Mastyjaszczyk: http://toskania.matyjaszczyk.com/

belva pisze: A wszystko to dzieki "Irenie" ktora przewiala troche atmosfere.
Jesteś chyba jedyną osobą, która jest zadowolona z tego tajfunu [haha]
Awatar użytkownika
Anamaria
Weterani

Postautor: amita » pn sie 29, 2011 7:59 pm

Ja to na wsi,w małym domku z dużym ogrodem w jakiejś zaradnej gminie coby pryskała na komary :D Może pod Wrocławiem [skrob] tam czasem pryskają. I trochę cieplej zimą mogłoby być.Albo jakoś regulaminowo:zima to -5 stopni,skrzący śnieg i słońce.I tak maximum 3 miesiace.
Gwiżdżę na wszystko,zadzieram głowę,oglądam drzewa mandarynkowe.A sekret tego jest wciąż ten sam,że ciasny kaftan na sobie mam.
Awatar użytkownika
amita
Weterani

Postautor: Sz_elka » wt sie 30, 2011 11:35 am

A ja w drewnianej chatce, pośrodku dziewiczego lasu, ale z internetem, no i w umiarkowanym klimacie blisko morza! [kwiatka]
Elka
Awatar użytkownika
Sz_elka
Weterani

Postautor: belva » wt sie 30, 2011 5:42 pm

Anamaria pisze:
belva pisze: Moim marzeniem byloby mieszkac gdzies na Tuskanskiej wsi..

Piękna Toskania, znam ją głównie dzięki literaturze (tak teraz licznym na polskim księgarskim rynku tytułom) a i raz byłam w Toskanii (Florencja, Siena i okolice) 10 lat temu. Też chciałabym tam pomieszkać :) Tymczasem często tam goszczę dzięki blogowi p. Magorzaty Mastyjaszczyk: http://toskania.matyjaszczyk.com/

belva pisze: A wszystko to dzieki "Irenie" ktora przewiala troche atmosfere.
Jesteś chyba jedyną osobą, która jest zadowolona z tego tajfunu [haha]

Dzieki za link! Jest super ten blog.Moja milosc do Tuskani jest wielka i autentyczna.. nawet jestem o nia zazdrosna :D :D

Jezeli chodzi o Irene to nie jestem zadowolona..Wolalabym aby ich nie bylo. Co roku mamy kilka takich oczekiwac ze strachem.. co to bedzie?
Raz do nas tez dotarl okropny huragan HUGO.. Zniszczyl miasto okropnie. Na ulicach lezal zielony proszek.. ze zmielonych lisci. Na mojej posiadlosci wylamalo i wyrwalo z korzeniami okolo 15 drzew. Jeden wielki dab zlamal sie i upadl na samochod miazdzac go zupelnie.
Jedyne co to jak bestia wieje to wyczyszcza powietrze w okolicy [rol]

Slaba to pociecha [rol]
"Wielki sztorm pozostawił na plaży tysiące rozgwiazd. Starzec idący brzegiem morza brał rozgwiazdy do ręki i odnosił do wody. Co ty robisz, starcze? Zapytał go przechodzący obok młodzieniec - przecież tych rozgwiazd jest tutaj dziesiątki tysięcy, tak ich wszystkich nie uratujesz! Twoje staranie nie ma sensu.. Tymczasem starzec, wkładając kolejną rozgwiazdę do wody, odpowiedział: dla niej ma sens"
Awatar użytkownika
belva
Weterani

Wróć do Hyde Park