Patrząc na liliowce na fotkach zamieszczanych na grządce, odkryłam, że u mnie w ogródku też rośnie jakaś lilia, ale jeszcze nie wiem jaka
,to może zmienimy temat...?
2 l.białe(l.candidum)

to Lilie.Na drugim zdjęciu tygrysie,a na ostatnim azjatyckie.

Kwitnie długo,wyglada jak cały bukiet....Lubię bardzo tulipany,tylko jakoś nie mam do nich "ręki".Sadziłam juz przerózne odmiany( w tym papyzie,strzępiaste) w róznych kolorach i (po filet i granat) i zawsze po paru latach na placu boju zostają tylko zwykłe żółte i czerwone
Zapylają sie jakoś bez mojej wiedzy i pozwolenia
,mimo,że staram sie obrywać nasienniki po kwitnieniu....
U mnie rosną w różnych miejscach,w słońcu(podobną wolą) i w półcieniu.Na obydwu stanowiskach czuja się dobrze.W półcieniu kwitną póżniej,więc mam przedłuzony okres kwitnienia 

A poza tym, to bardzo proszę Ciebie i wszystkich o wzięcie pod uwagę, że ja jestem na razie bardzo roztargniona, nieuważna i trochę od normy oddalona przez ciągłą, intensywną opiekę nad maluchem.
Badja pisze:jak długo kwitną liliowce?

lucysia pisze:Badja pisze:jak długo kwitną liliowce?
Nie zanotowałam czasu,ale ostatnio widziałam takie cuda ,że oczy na wierzch wychodziły.Moje są marne w porównaniu z ferią barw i kształtów jakie widziałam na targach kwiatów
![herbatka waca [wac]](./images/smilies/drink.gif)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość