Strona 1 z 1

Przelicznik miar, temperatur i wag

Post: wt sty 15, 2008 11:02 am
autor: Cebulka
Przeliczy wszystko na wszystko.
Nie powie tylko ile to jest 3kg w Farenheitach :D

http://www.jednostek.pl/

Re: Przelicznik miar, temperatur i wag

Post: sob lip 07, 2012 3:52 pm
autor: admin
Sz_elka pisze:Może tutaj przekleję z innych tematów , żeby w jednym miejscu było! ;D

Cebulka pisze:Papciu, zupełnie przypadkiem znalazłam coś co może cię zainteresuje :) (przeliczenie dla właściwego rozmiaru blachy -formy)

http://przeliczarka.heroku.com/

Nie odpowiadam zupełnie za jakość tych przeliczeń - ale ciekawa sprawa, może ci się przyda :D


tereklo pisze:
magdziołek pisze:Może mi ktoś powie, jaka jest równowartość 1p. drożdży suszonych dr Oetkera do drożdży świeżych?
To jakos tak:
2 łyżeczki suchych to 7 gram (czyli torebka suchych drozdży).
7 gram suchych odpowiada 25-30 gramom świeżych.

Torebka suchych drożdzy wystarcza na pół kilo mąki.


tereklo pisze:Można całkiem fajne rzeczy wyczytac na temat tego co jemy no i w końcu dowiedzieć się co nieco o tych stworach co w szafie siedzą i ciuchy zszywają :D czyli o kaloriach
http://www.ile-kalorii.pl/index.html

Re: Przelicznik miar, temperatur i wag

Post: sob lip 07, 2012 3:54 pm
autor: admin
Cebulka pisze:Szelko - jak zawsze na posterunku [salut]


Sz_elka pisze:Staram się, Cebulko! [oops]


Sz_elka pisze:I jeszcze taki ciekawy przelicznik - stosunek spirytusu do soku - który kiedyś podał Andrzej Onaeli na forum:

http://ekotopik.mojeforum.net/viewtopic ... &start=450

Andrzej pisze:Tu -> http://wino.org.pl/images/stories//obli ... office.xls
znajdziesz Elu tabelę która automatycznie przeliczy potrzebną ilość spirytusu w zależności od ilości posiadanego soku i mocy jaką chcesz uzyskać.


Bardzo ważny przelicznik, bo przecież efekt końcowy jest niezaprzeczalnie najważniejszy! ;>