amita pisze: bo po zeszłorocznej zarazie to szans na tym samym miejscu na pomidorki nie mam.
amita pisze:Basiu,zwłaszcza jak się ma 10 m2 to można śmiało stosować płodozmian mają rosnąć i koniec.
amita pisze:Czy ktoś słyszał o polewaniu pomidorów mlekiem? Podobno Maja w ogrodzie mówiła o tym sposobie. Sąsiadka oglądała,ale nie podali nic więcej tylko,że polewać mlekiem.
amita pisze:A przepraszam,mlekiem UHT czy mam se krowę kupić a czosnek może być chiński??? nie żebym się czepiała tylko jakoś mi tak się uświadomiło,że w okropnych czasach żyjemy
aukuba pisze:A czy pomidory koktajlowe tez obrywac z dodatkowych pędów? Ze wszystkich czy tylko przerzedzać krzaczek? Potrzebują podpór? Kupiłam po trzy sztuki róznych odmian - jedne krepe i nie spieszą się w górę a drugie to jak stary drapak - pędy we wszystkie strony i listki drobne.
Cebulka pisze: tylko że wtedy robi się pomidorowa dżungla trudna do ogarnięcia
magdziołek pisze: Tylko zapytam jeszcze dla pewności, ogławiać, tzn, oberwać przewodnika na górze, żeby krzew nie rósł do nieba jak już wykształci te 5-8 gron owocowych?
magdziołek pisze:może ktoś mi powie ile czasu musi upłynąć od fazy kwiatka do maleńkiej zawiązki owocu już się czerwienię za durne pytania, ale ja się dopiero uczę.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości