![[strach] [strach]](./images/smilies/scared.gif)
Borosiu - ja Ci tylko powiem, że czereśnie i wiśnie to zdecydowanie nie teraz
![Exclamation [!]](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
![Laughing [lol]](./images/smilies/icon_lol.gif)
![skrob [skrob]](./images/smilies/icon_scratch.gif)
Gosiku - tak - brzoskwinie ciąć właśnie teraz, jak kwitną
![Exclamation [!]](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
![haha [haha]](./images/smilies/icon_lol2.gif)
gosik pisze:Czy ja dobrze rozumiem, że mam obciąć te moje brzoskwinie - teraz właśnie, kiedy kwitną - pierwszy raz- a takie ładne
![]()
I jeszcze jedno - niektóre od ziemi rosną w postaci dwóch, a nawet trzech pieńków - co z tym zrobić - wyciąć pozostawiając jeden pień, czy zostawić?
Jeżeli ciąć, to kiedy - teraz czy na jesieni?
Tyle pytań - liczę na Wasze doświadczenie
Myślę, że maj będzie dobrym terminem na takie spotkanie.koliberek pisze:
Wac tez moglibyscie podjechac z ta kannąNo i wszyscy z okolic niech się czuja wstepnie zaproszeni
koliberek pisze:Jesli tak to w gre wchodzi sobota po południu lub niedziela. Co Wy na to???
No i wszyscy z okolic niech się czuja wstepnie zaproszeni
cicho_borowska pisze:Moje chcą kwitnąć na potęgę, choć sadzone na jesieni. Ciągle jednak nie wiem co znaczy je obciąć o 2/5. Ratujcie Borosiowe brzoskwinie.
Grosik pisze:Cicho-Borowska z Tobą same kłopoty![]()
Widzisz Borusiu, jedną lekcję praktyczną się opuściło, a jakie kłopoty.cicho_borowska pisze:Moje chcą kwitnąć na potęgę, choć sadzone na jesieni. Ciągle jednak nie wiem co znaczy je obciąć o 2/5. Ratujcie Borosiowe brzoskwinie.
koliberek pisze:Grosik znaczy ja mam wg Ciebie ta Rakoniewiecką. To co mam przyciąc wszystko o 2/5? Wiesz co lepiej zaplanuj sobie w weekend przyjazd do mnie z jedynką. Dam dokładnie znac, tylk omusze wiedziec czy ide do pracy. Jesli tak to w gre wchodzi sobota po południu lub niedziela. Co Wy na to???
Grosik pisze:Niestety Koliberku, ale w tą niedzielę nie damy rady i myślę, że przesuniecie terminu cięcia brzoskwiń może być dla nich korzystne. W ubiegłą noc na naszych działkach był przymrozek -3 stopnie, 90% kwiaów omrożonych. Dlatego lepiej zaczekać z cięciem do przyszłego tygodnia.
Thiram Granuflo 80 WG
Rodzaj środka: Fungicyd
Producent: Taminco N.V. - Belgia
Zawartość, nazwa oraz producent substancji aktywnej środka ochrony roślin:
tiuram - 80 % (prod. Taminco N.V.)
Wróć do Drzewa i krzewy owocowe
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości