![Shocked [shock]](./images/smilies/icon_eek.gif)
Oj, chyba wszystko gra. sadzonki z przeznaczeniem na sprzedaż kosi się kosiarkami ciagnikowymi w okresie wzrostu wegetacyjnego ze względu na zagęszczenie, a do sprzedaży przycina się jeszcze. Sprzedawca oferuje sadzonki w tyś. szt.Onaela pisze:Oj,chyba cos tu nie gra.4-letnia sadzonka ma obecnie tylko 100 cm?Moje tegoroczne od Andrzeja mają więcej
![]()
Andrzej gdzie indziej pisze: A teraz... czmycham do znajomej pobrać sztobry z jakiejś dziwnej winorośli którą otrzymała wysiewając nasionka jagód kupionych w sklepie. Ponieważ było to rozmnozenie generatywne, więc wyszła jej jakaś ciekawa hybryda o fajnym kształcie jagód (odwrotnie jajowaty) i ich imponującej wielkości.
wac pisze:i tak zakończyłem chomikowanie odmian winorośli, a mam tylko 27 ale ze względu na ograniczną powierzchnie działki zamykam moją listę.
Wiem, Andrzej wiem, ale zawsze mogę dodać, że zamykam moją listę na ten rok.Andrzej pisze:wac pisze:i tak zakończyłem chomikowanie odmian winorośli, a mam tylko 27 ale ze względu na ograniczną powierzchnie działki zamykam moją listę.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Naprawdę w to wierzysz Wac?![]()
i właśnie dla takich odmian zostawiłem jeszcze sobie furtkę w moich postanowieniach (zamykam moją listę - na ten rok)Andrzej pisze:O tak, w to uwierzę tym bardziej, że są Wac jeszcze np. takie odmiany:
wac pisze:i właśnie dla takich odmian zostawiłem jeszcze sobie furtkę w moich postanowieniach (zamykam moją listę - na ten rok)Andrzej pisze:O tak, w to uwierzę tym bardziej, że są Wac jeszcze np. takie odmiany:
Śmiejcie sie teraz śmiejcie, a tak na poważnie to będę musiał poszukać szczepionkę na tą chorobę, bo zaraziłem się od Andrzeja i Romana. Oby to było uleczalne.Roman pisze:wac pisze:i właśnie dla takich odmian zostawiłem jeszcze sobie furtkę w moich postanowieniach (zamykam moją listę - na ten rok)Andrzej pisze:O tak, w to uwierzę tym bardziej, że są Wac jeszcze np. takie odmiany:
Skąd ja to znam![]()
![]()
![]()
Moją listę na ten rok też już prawie zamknąłem - jeszcze tylko jedną sadzonkę muszę posadzić.
Śmiejcie sie teraz śmiejcie, a tak na poważnie to będę musiał poszukać szczepionkę na tą chorobę, bo zaraziłem się od Andrzeja i Romana. Oby to było uleczalne.
Onaela pisze:[lol]![]()
Dobrze,ze ja jeszcze nie zapadłam na tą zarazę
![]()
Onaela pisze:Oj,tak ,faktycznie Romanie.Piękna fotogaleria pod 3 linkiem
![]()
![]()
Widzę,ze najpoważniejsze epidemie zawdzięczmy sąsiadom ze Wschodu-mój pies zapadł na babeszjozę,a ekotopikowe chłopaki na winogronozę![]()
![]()
![]()
Roman pisze:Ta epidemia obejmuje chyba jeszcze większy obszar
http://zahradnictvi-jonas.webpark.cz/album_reva_s.htm![]()
![]()
...i otacza nas ze wszystkich stron
i oto już ogłaszamy epidemię.magdziołek pisze:brak mi słów ,żeby wyrazić co czuję po przeczytaniu tematu całych 12 str. na temat winorośli![]()
![]()
... i ten Wasz zapał ,można się zarazić ... Postanowiłam sobie,że wiosną zakupię parę szlachetnych odmian i spróbję je prowadzić "jak książka pisze".
magdziołek pisze: A może ja czegoś nie rozumiem,może każdy krzak to dosłownie parę gron... .
Wróć do Drzewa i krzewy owocowe
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość