,ale sprawdził się i z powodzeniem możesz zastosować u siebie w tunelu (szyjka butelki do dołu).
Papierowe_Nozyczki pisze:- odcięte denko butelki, butelka z zakrętką, przy szyjce butelki i w zakrętce dziurki zrobione gwoździem
![[lezy_smiech] [ubaw]](./images/smilies/lezy_smiech.gif)

Owszem, może to romantycznie brzmi, ale myślę że po pierwszym deszczu by zbrzydło 
Dzięki naszej rozmowie zaświtał mi pomysł. Skoro na odległej części działki nie mam żadnej rynny to przecież mogę postawić tam nawet niedużą altankę, z resztą swego czasu myślałam o jakimś miłym miejscu na odpoczynek. A tę altankę mogę przyozdobić w rynny i dokomponować jej pojemniki na deszczówkę. A wygląd... pal sześć wygląd, zawsze mogę powiedzieć, że to futurystyczny design. Najważniejsze, że to jest do zrobienia. Kurcze, szkoda, że nie rozmawiałyśmy o tym latem, to już bym miała to zrobione i jak znalazł na wiosnę. Dzięki wielkie. I nawet jak się przepełnią to by można zlewać czy zrobić jakiś fajny spad wody do stawu... zaczynam to widzieć
My z racji tego, że dość sporo mielibyśmy już z przesadzaniem, a przede wszystkim z przesuwaniem to na razie pomysł z drugim zbiornikiem w ziemi musimy odłożyć. Ale to jest dobre.Emmi pisze:Wierz mi Cebulko na słowo, że jeśli tylko zdrowie na to pozwala to latasz po tym deszczu w środku nocy i przy każdym deszczu większym czy mniejszym zlewasz tę wodę, jak masz przed oczami umierające rośliny a Ty nic nie możesz zrobić podczas suszy.
. Ucieszyłaś mnie, że nie trzeba tak czyścić tych zbiorników. O podwyższeniu dla konewki czy czegokolwiek - pamiętam. U nas nie ma problemu bo my mamy dom trzy kondygnacyjny więc metrów w pionie mamy mnóstwo
Swoją drogą niewiarygodne ile dobrej wody można pozyskiwać z samego jakiegoś blaszaka.
.
Mam nawet tego pewną wizję
Wielkie dzięki ![prosi/szacuneczek [prosi]](./images/smilies/prosze.gif)
)
. Muszę pamiętać wiosną.Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość