tereklo pisze:Basia
To kiedy przyjeżdżasz po mleko?
tereklo pisze:Specem nie jestem, też się uczę.
Zakwaszanie nie jest konieczne, ja czasem stosuję to zsiadłe mleko http://krasnystaw.eu/produkty/zsiadle_m ... 300dpi.png albo jogurt zwykły zawierający żywe kultury bakterii np. Zott.
tereklo pisze: Ilość podpuszczki zależy od tego jaką masz moc, każda z nas może mieć inną. .
tereklo pisze: Gdzie kupowałaś podpuszczkę - tam nie było napisane dawkowanie? Ja swoją wypróbowałam po prostu i wyszło mi tak jak pisałam.Próbowałam na litrze mleka czy dobrze się zetnie.
tereklo pisze: A w dołączonych przepisach nie masz podanych proporcji?
Yennyfer pisze: Gdybym ja miała dostęp do mleka od krowy... a nie ze sklepu...
Sz_elka pisze:Basiu Zdolniacha jesteś Może jednak wybiorę się do Ciebie na dniach
Baś_22 pisze:Yennyfer pisze: Gdybym ja miała dostęp do mleka od krowy... a nie ze sklepu...
Yenny ja też nie mam dostępu do mleka od krowy ..............przywiozłam je do Wrocławia z Kłodzka, gdzie Terenia załatwiła mi u gospodarza odbiór
Targałam te 10 l w łapach i ledwo doczłapałam się do domu ale wizja sera trzymała mnie przy życiu
Yennyfer pisze:Baś_22 pisze:Yennyfer pisze: Swoją drogą, by na wsi krów nie było
żyjąca marzeniami pisze: .... Wolę koze .
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość