Potrwy z kurczaka
: wt mar 16, 2010 10:54 am
SZASZŁYK W KURCZAKU/po małej modyfikacji np.zamiast smażenia można upiec w piekarniku i zastąpić boczek np.kawałkami szynki i będzie diet./Potrzebne SKŁADNIKI: 1 kg piersi z kurczaka,6 małych cebul,10-15 dkg boczku, 6 pieczarem marynowanych,2-3 jajka, bułka tarta,tłuszcz,sól,pieprz,patyczki na szaszłyki.WYKONANIE:Piersi kurczaka pokroić na porcje,doprawić i rozbić.Cebulki pokroić na połówki w poprzek/tylko nie ruszać naszej Cebulki/.Boczek pokroić w kostkę.Na patyczek nadziewać połówkę cebuli,boczek,peczrkę/można kawałek ananasa,brzoskwini,śliwki suszonej,papryki/,zakończyć drugą połówką cebuli.W rozbite piersi kurczaka zawinąć szaszłyk.Opanierować w roztrzepanych jajach,bułce tartej.UsmażyćPo wystudzeniu przekroić szaszłyk wzdłuż patyczka na 2 połówki.Przed podaniem mięso podgrzać.SMACZNEGO!
jedno zdjęcie do 2 postów/szszłyki i sakiewki/
jedno zdjęcie do 2 postów/szszłyki i sakiewki/