Dziczyzna!

Sprawdzone (i nie tylko) przepisy na smakołyki

Postautor: amita » ndz sty 24, 2010 10:41 pm

Onaela,w zasadzie miesa nie można mrozić dwa razy.Na szczęście nie wiemy ile razy miało to miejsce zanim MY nie zamroziliśmy go po raz pierwszy.Fakt,nigdy nic tak długo nie mroziłam,ale może akurat?Cud jakiś albo inne czary:)
Gwiżdżę na wszystko,zadzieram głowę,oglądam drzewa mandarynkowe.A sekret tego jest wciąż ten sam,że ciasny kaftan na sobie mam.
Awatar użytkownika
amita
Weterani
 
Posty: 7634
Rejestracja: śr lut 28, 2007 7:37 pm

Postautor: beza » pn sty 25, 2010 10:02 am

Skoro koty są dobrymi kontrolerami jakości, to nie mam się czego bać [rol] mam dwa takie w domu, tylko czy te rozpuszczone stworzenia się poznają [rol] to nie wiem...
kwiaty kwitną nawet wtedy,
gdy nikt im się nie przygląda...

Phil Bosmans
Awatar użytkownika
beza
Weterani
 
Posty: 1938
Rejestracja: wt lip 17, 2007 11:36 am

Postautor: rout666 » pn sty 25, 2010 12:28 pm

Witam,
w życiu nie jadłam sarniny, nawet nie wiem skąd ją wziąć. :)
Ale mam czarną kaczkę:) ktoś ma jakieś sprawdzone przepisy na kaczkę, ale bez pomarańcz i jabłek, u mnie tego nie ruszą raczej :)
Awatar użytkownika
rout666
Weterani
 
Posty: 173
Rejestracja: śr lis 18, 2009 10:29 am

Postautor: ulotna chwila » pt sty 29, 2010 12:30 am

Dzisiaj tzn już będzie wczoraj :D zostałam odbarowana kiełbasą z dzika
jeny jakie to pyszniaste!!!!
Mistrzyni w kocham Cię Misiu:-)
Awatar użytkownika
ulotna chwila
Weterani
 
Posty: 1182
Rejestracja: wt sie 04, 2009 5:18 pm

Postautor: ulotna chwila » pt sty 29, 2010 12:31 am

no masz! odbarowana.....znaczy pewnie można pomyśleć , że od baru odciągnięta [zly]

te literówki mnie jednak prześladują....
Mistrzyni w kocham Cię Misiu:-)
Awatar użytkownika
ulotna chwila
Weterani
 
Posty: 1182
Rejestracja: wt sie 04, 2009 5:18 pm

Postautor: amita » pt sty 29, 2010 8:10 pm

Ulotna [rotfl] myslałam przez chwilę,że źle kliknęłam i weszłam w dział alkoholowy :)
Gwiżdżę na wszystko,zadzieram głowę,oglądam drzewa mandarynkowe.A sekret tego jest wciąż ten sam,że ciasny kaftan na sobie mam.
Awatar użytkownika
amita
Weterani
 
Posty: 7634
Rejestracja: śr lut 28, 2007 7:37 pm

Postautor: ulotna chwila » pt sty 29, 2010 11:49 pm

Amita, to chyba przez nalewkę, którą raczę się wieczorami ;)
Mistrzyni w kocham Cię Misiu:-)
Awatar użytkownika
ulotna chwila
Weterani
 
Posty: 1182
Rejestracja: wt sie 04, 2009 5:18 pm

Postautor: amita » pt sty 29, 2010 11:56 pm

Może tak być ;) ale na depresję zimową cóż może być lepszego? Ale posta to chyba rano pisałaś? ;D
Gwiżdżę na wszystko,zadzieram głowę,oglądam drzewa mandarynkowe.A sekret tego jest wciąż ten sam,że ciasny kaftan na sobie mam.
Awatar użytkownika
amita
Weterani
 
Posty: 7634
Rejestracja: śr lut 28, 2007 7:37 pm

Postautor: ulotna chwila » sob sty 30, 2010 12:00 am

Nie no....jakie rano? grubo po północy było :D
a deprechy falowo łapię tylko jesienią [lol]
Mistrzyni w kocham Cię Misiu:-)
Awatar użytkownika
ulotna chwila
Weterani
 
Posty: 1182
Rejestracja: wt sie 04, 2009 5:18 pm

Postautor: tereklo » sob paź 29, 2011 7:06 pm

Może to nie dziki kozioł lecz domowa kózka ale dzis po raz pierwszy robiłam kozie mięso. Rewelacja! Jedna wersja daniowa to Tażin (danie arabskie) coś w rodzaju gulaszu a drugie to pieczeń mielona. Na próbę zrobiłam kotlety mielone takie z patelni. Pyszne! Bez moczenia w mleku itp. Pierwszy raz rozbiłam mając na uwadze smak baraniny jaki pamiętałam z wyjazdu w wysokie góry.
Wiedza jest czymś, co istnieje w umysłach, nie w bazach danych – to relacyjna sieć faktów i umiejętności, wyuczona, praktykowana, z czasem doprowadzana do mistrzostwa.
Obrazek
Awatar użytkownika
tereklo
Administrator
 
Posty: 4422
Rejestracja: sob cze 04, 2011 6:07 am
Lokalizacja: Kotlina Kłodzka

Poprzednia

Wróć do Kulinaria

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości