Przepraszam, że teraz daję ten przepis Nino, moja wina, skleroza! Jest smaczne i nie daje się łatwo zepsuć.
Ciasto na maślance i z kokosem
Składniki: (filiżanka to pół szklanki)
3 jajka
3 filiżanki cukru
4 filiżanki mąki
1 cukier waniliowy
1 proszek do pieczenia (mały)
2 filiżanki maślanki
Jajka z cukrem utrzeć i kolejno dodawać składniki a maślankę dodać na końcu,
ciągle mieszając, ciasto jest luźne.
Posypka
2 filiżanki kokosu
1,5 filiżanki cukru
Wymieszać i równo rozsypać na ciasto. Piec w temperaturze 200stC przez 20 min.
Polewa:
150ml. śmietany kremówki
150g masła
Zagotować i goracą polewę równomiernie polać na upieczone i gorące ciasto.wyjęte prosto z piekarnika
Smacznego