Pozwolę sobie wkleić ku potomności naszą dyskusję z SB może sie komuś kiedyś przyda
X E [Sro 7:26] magdziołek: poczekaj, tylko o coś zapytam
X E [Sro 7:26] magdziołek: na tej szynce ale parmeńska.. pojawił się delikatny punktowy nalot na skarpecie
X E [Sro 7:26] magdziołek: czy tak może być?
X E [Sro 7:26] magdziołek: czy moja się psuje:(
X E [Sro 7:27] Cebulka: jestem jestem
X E [Sro 7:27] magdziołek: ciągle jast taka miękka, jak by zupełnie nie schła i na pewno nie zmniejszyła się o połowę, tylko trochę, już od 5 dni leży w lodówce
X E [Sro 7:28] magdziołek: pachnie pięknie, ale nie wiem, czy wszystko wychodzi jak trzeba
X E [Sro 7:29] magdziołek: jutro powinnam ją już jeść a ja nie wiem, czy jest gotowa
X E [Sro 7:29] magdziołek: to co z tą moją szynką, jak myślisz?
X E [Sro 7:30] Cebulka: Magdziołku taki biały nalot na skarpecie to nie problem. W każdym razie zawsze się u mnie robi - i jak się na filmy popatrzy na Discovery to większość dojrzewających wędlin jest nim pokryta.
X E [Sro 7:30] Cebulka: jaki twój nalot ma kolor?
X E [Sro 7:31] Cebulka: on się nie zmniejsza o połowę wcale. I nie ma problemu że jest miękki - jak wolisz twardszy to trzeba mu pozwolić dłużej powisieć
X E [Sro 7:32] Cebulka: od leżenia w lodówce będzie się jeszcze zmniejszał, a leżeć może długo - no chyba że zsasmakuje i nie będzie miało co leżeć
X E [Sro 7:33] Cebulka: Na kanapki to się nie bardzo nadaje bo twarde jest - raczej tak na przegryzkę
X E [Sro 7:33] magdziołek: no to mnie pocieszyłaś, nalot jest biały
X E [Sro 7:34] magdziołek: no pewnie, że kłaść to na kanapki to byłaby profanacje, to trzeba zjeść z melonem
X E [Sro 7:34] magdziołek: super, to już się cieszę, że będzie ok
X E [Sro 7:35] magdziołek: zwłaszcza, że pachnie cudownie i kusi, żeby już ją napocząć ale poczekam do soboty
X E [Sro 7:41] Cebulka: z melonem... nie próbowałam
X E [Sro 7:41] Cebulka: ale to prawda - szynkę parmeńską tak się chyba je
X E [Sro 7:42] Cebulka: krój na cieniutkie, przeźroczyste pasterki