Re: Ciastka i ciasteczka
: ndz gru 23, 2012 9:10 pm
Magdziołku wow! jaka masowa produkcja na pewno są pyszne
co do lukru na białkach -jak dla mnie to najwspanialszy lukier , pięknie zastyga i jest błyszczący, nawet w zeszycie mam go pod hasłem "WSPANIAŁY BIAŁY TWARDY LUKIER"
a ja podpatrzyłam, że Basia robi świateczne makowe pierożki szczęścia i też zrobiłam
tylko z podanego przepisu wyszło mi ich aż 25, a nie 9 jak sugerowałała autorka
do maku dałam duzo wszelkich bakalii , skórkę pomarańczową i taki gęsty sos pomarańczowy (koleżanka kupiła mi go w fabryce czekolady)i nadzienie wyszło nieziemskie, polukrowałam lukrem na bazie soku pomarańczowego i posypałam tartą skórką (też zdobycz z fabryki)
pierożki sa tak pyszne, że siłą woli powstrzymuję się żeby się na nie nie rzucic co by jutra doczekały
Basiu jeszcze raz dziękuję za inspirację
co do lukru na białkach -jak dla mnie to najwspanialszy lukier , pięknie zastyga i jest błyszczący, nawet w zeszycie mam go pod hasłem "WSPANIAŁY BIAŁY TWARDY LUKIER"
a ja podpatrzyłam, że Basia robi świateczne makowe pierożki szczęścia i też zrobiłam
tylko z podanego przepisu wyszło mi ich aż 25, a nie 9 jak sugerowałała autorka
do maku dałam duzo wszelkich bakalii , skórkę pomarańczową i taki gęsty sos pomarańczowy (koleżanka kupiła mi go w fabryce czekolady)i nadzienie wyszło nieziemskie, polukrowałam lukrem na bazie soku pomarańczowego i posypałam tartą skórką (też zdobycz z fabryki)
pierożki sa tak pyszne, że siłą woli powstrzymuję się żeby się na nie nie rzucic co by jutra doczekały
Basiu jeszcze raz dziękuję za inspirację