Cebulka pisze:Basiu, dochodzisz do mistrzostwa w równym pleceniu
Cebulka pisze:Właśnie miałam pisać, że pomiędzy 'odstawić do wyrośnięcia' a 'podzielić i zapleść' brakuje mi 'zadzwonić po Basię żeby przyjechała'
Cebulka pisze:Mnie się nie chce z pleceniem 'babrać' i formuję taką długą bułę - zapewniam że nie ma to negatywnego wpływu na smak
Cebulka pisze:Dałaś skórkę z całej cytryny? Ja chyba troszkę mniej daję - ale wiadomo, jak wyjdzie
Cebulka pisze:Jeżeli tylko mogę mieć dwie uwagi - troszkę inaczej ja robię zaczyn.
Cebulka pisze:Druga sprawa, nie napisałaś, a jak obie stwierdziłyśmy to był (przypadkowy - bo piekarnik był zajęty) klucz do sukcesu. Po uformowaniu przed włożeniem do pieca chałeczka powinna rosnąć jakieś 15 - nawet 30 minut
Cebulka pisze: Robisz to u mnie przy następnej okazji zamiast chałki, bo tej instrukcji zawijania to ja nie rozumiem
Cebulka pisze:Serio te Michałki na tarce tarłaś? Ila palców przy okazji?
Czy masz moździerz?
Cebulka pisze: jakoś tak pomyślałam, że to Kukułki trzeba zetrzeć
annorl1 pisze:po wyrośnięciu posypałam jeszcze skórką pomarańczową. pies w standardowej temperaturze, która nie wiem ile wynosi, bo nie mam takiego piekarnika. piekłam ok. 35 min. ale to chyba zależy od pieca.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości