Weigela pisze:Basiu jeżeli wszystko włożę do naczynia żaroodpornego to przykryć przykrywką?
Czy zostawić otwarte?
Onaela pisze:Basiu,rozumiem,ze Tu używasz do tej potrawy suszonych ziół,a próbowałaś ze świeżymi
tereklo pisze: A te precle, Basiu, jak myślisz, zamiast lnu dac czarnuszkę?
Baś_22 pisze:Po zupie nabrałam ochoty na przypomnienie sobie smaku Simita - to taki okrągły precel z siemieniem lnianym,
tereklo pisze:Baś_22 pisze:Po zupie nabrałam ochoty na przypomnienie sobie smaku Simita - to taki okrągły precel z siemieniem lnianym,
To już nie wiem czy siemię lniane czy sezam
Cebulka pisze:Muszę sprawdzić jak tu właściwie moderuje się tematy
Na poprzednim forum trzeba się było nagimnastykować żeby przenieść pojedynczy post, może tu jest to lepiej rozwiązane
admin pisze:Połączone
Cebulka pisze: Basiu - czy gotujesz teraz te potrawy? Dajesz je radę przerobić na 5 smaków?
Baś_22 pisze:W Turcji yufka to sporej wielkości okrągłe placki z bardzo cieniutkiego i mięciutkiego ciasta, coś jak nasze placki, z których robiło się dawniej makaron ....bo dzisiaj to już nie wiem czy ktoś tak robi makaron
Cebulka pisze:Wygląda wspaniale
Ale nie mów że na tureckie słodycze też się skusisz, bo to cukier z cukrem w sosie cukrowym...
tereklo pisze: Yyyyy noooo ja jeszcze często robię makaron domowy, taki do rosołu
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość