Hej!
Macie jakieś sprawdzone przepisy?
Ja powiem szczerze niewiele - tylko dwa właściwie.
Pierwszy, to obgotowac (są różne szkoły, jak Wy to robicie?)
i podawac jak kalafiora z masłem i bułka tartą
Drugi to:
> > Sos ze szparagami
Składniki:
> 20 dkg boczku wędzonego (może być w plasterkach)
> Białe szparagi w słoiku (360 g)
> mała śmietana 30%
> ząbek czosnku
> sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć razem z czosnkiem. Dodać
śmietanę i mieszać przez ok. 5 min. na małym ogniu. Następnie dodać
pokrojone szparagi i mieszać jeszcze z 5 min. Doprawić solą i pieprzem
do smaku. Podawać z makaronem.
W tym przepisie można też zwykłe szparagi użyc, też jest smaczny.