donn pisze:Szelu ja potwierdzam rosół z kaczki jest pycha...
ja zawsze dodaje jak tylko mam..
Papcio pisze: Ja nie wiedziałem o tych palonych kościach.
belva pisze:Nie pale kosci
mietek pisze:Takie szczegóły jak choćby te pieczone kości ... mają znaczący wpływ na smak.
Sz_elka pisze: Za moich młodych lat mówiło się, że magi w butelce i w kostkach jest pozyskiwane z przypiekanych kości -
belva pisze:Moja babcia mowila ze rosol powinien miec duuuuuzo selera. Tez wlasnie dodaje co najmniej 4 nogi selera na garnek rosolu.
Moim zdaniem właśnie od liścia pachnie żurkiem i dlatego ja nie dodaję.A spalona cebulka daje ten rosołkowy "smaczek"
Jest ale nie jest taki popularny jak naciowy.rozumiem, że używasz selera naciowego (4 nogi ), bo zdaje mi się, że u Ciebie jest kłopot z nabyciem selera w korzeniu?!!!
amita pisze:Belvo,zależy kto jak nauczony i jak lubi Ja np. ziele i listek używam do zup zawiesistych i takich, jakby to nazwać treściwych. Więc do:żurku,barszczu białego,grochówki,fasolowej.Natomiast barszczyk,pomidorówka,ogórkowa i inne to bez listka.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość