Strona 2 z 2

Post: śr sty 02, 2008 1:37 pm
autor: saginata
O tak Onaelu-ju¿ tu zagl±da³am dla przypomnienia.Czosnek naby³am, cytryny-postanowienia s±-to do dzie³a [lol]

Post: pn sty 07, 2008 7:00 am
autor: Cebulka
Jeśli chodzi o tą zieloność, to mógł ją też spowodować czosnek [!]
Teraz jakieś dziwne czosnki importowane z Chin sprzedają, jak ostatnio robiłam chlebek z czosnkiem, to wszystkie kawałeczki które były na zewnątrz, przy blasze, nabrały właśnie zielonego koloru [shock]
Może to od kontaktu z blachą?
Jakim nożem mamo kroiłaś ten czosnek? Nierdzewnym? [skrob]

Post: pn sty 07, 2008 8:40 am
autor: mama
dzięki za zainteresowanie ,czosnek zmiksowałam robotem z końcówką tnącą nie zardzewiały bo nowy od paru miesięcy ale ten nóz był metalowy i chyba jakieś związki sie uwolniły .to chyba jakaś reakcja chemiczna .Nie wiadomo teraz czy to wyrzucić ,bo to ma leczyć a nie zaszkodzić ,a jak na blasze było podobnie to chyba to samo .

Post: pn sty 07, 2008 9:16 am
autor: wac
Zmiksowany czosnek nigdy nie będzie klarowny, nawet w alkoholu, a kolor zielonkawy mógł uzyskać z czubków wzrostowych zielonych każdego z ząbków. Tym bardziej, że jest to mikstura z alkoholem, to jedynie może być lecznicza. [wac]

Post: pn sty 07, 2008 9:32 am
autor: mama
oddziela się ta papka i powstaje płyn, myślę że to będzie dobre trzeba będzie to zlać i spróbować

Post: pn sty 07, 2008 12:01 pm
autor: Cebulka
My chlebek zjedlismy i zyjemy ;)
Ale to swoja droga naprawdę ciekawy problem, dlaczego czasem czosnek robi się zielony, albo nawet taki zielono-różowy [skrob]

Post: śr sty 09, 2008 9:19 am
autor: mama
witam znalazłam w necie odpowiedz na moj czosnek dlaczego wyszedł zielony podaję :piszemy temat w google:dlaczego alkohol z czosnkiem jest zielony i klik pojawi się temat Dr. Jacek ROIK pisze o profilaktyce chorób i o czosnku .

Post: śr sty 09, 2008 9:20 am
autor: mama
wychodzi nato że spaprałam robotę chyba przez metal

Post: śr sty 09, 2008 1:12 pm
autor: Cebulka
Bezpośredni link do artykułu znalezionego przez mamę:
http://www.jroik.manpol.net/modules.php ... le&sid=651

Szkoda tylko, że napisał "nieprawidłowo przygotowany" bez jakiegoś konkretu, gdzie leży problem, bo tak to nie wiesz właściwie, czego naprawdę unikać następnym razem... [skrob]

Post: pn sty 14, 2008 7:17 pm
autor: dadi
Do czosnku z cytryną i wodą dodaję jeszcze miodu ,taki znalazłam przepis i zapach tego nie jest przeraźliwy

Post: pn sty 14, 2008 11:27 pm
autor: Onaela
Dla tych co lubią czosnek -zapach miksturki nie jest taki zły :)

Sagi-pisałaś kiedyś,że Twój mąż ma problemy z cholesterolem.Czy on słodzi herbatę,kawę?
Prowadzę prywatne badania na temat zależnosci między przyswajalnością złego cholesterolu, a piciem słodzonych/niesłodzonych napojów ;) [lol] [lol]

Post: wt sty 15, 2008 10:47 am
autor: Cebulka
A swoją drogą to nie dalej jak wczoraj słyszałam w radiu, że niektórzy naukowcy uwazają że zły cholesterol nie jest taki zły. Z wieloletnich badań wyniknęło im podobno, że wyższy pozim tego "złego" powoduje szybszy i trwalszy przyrost masy mięśniowej w przypadku ćwiczeń fizycznych przy diecie.
Czyli by sie cholera trzeba więcej ruszać... :/

Post: wt sty 15, 2008 11:34 am
autor: cicho_borowska
To zaczynam rozumieć skąd u mnie ta masa mięśniowa, o której pisalam na Zagrodzie. Od dawna mam niby całkowity cholesterol w normie, ale ten "zły", to cały czas w górnej granicy normy. Czyli co się zawiercę na fotelu przy kompie, to mi masa mięśniowa rośnie. Nie mówiąc już o grabieniu, pieleniu, sadzeniu. [rol] [lol] [rol]

Post: wt sty 15, 2008 12:06 pm
autor: Cebulka
cicho_borowska pisze: Czyli co się zawiercę na fotelu przy kompie, to mi masa mięśniowa rośnie. [rol] [lol] [rol]

Hihi też bym tak chciała - bo mi od wiercenia się na fotelu to raczej masa tłuszczowa rośnie [lol]

Post: śr sty 16, 2008 5:31 pm
autor: Mikros
[haha] [haha] [haha]

Re: Miażdżyca

Post: ndz sie 18, 2013 9:39 pm
autor: zomarel